Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

25.01.2012. МУКАЧЕВО. Архієпископ Феодор з пастирським візитом відвідав Угорську єпархію

Пастирський візит владика Феодор звершив з благословення Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви на запрошення Високопреосвященнішого Марка, архієпископа Єгорьєвського, вікарія Святішого Патріарха Московського і всієї Русі, тимчасово керуючого Венсько-Австрійською та Угорською єпархіями.
В рамках пастирського візиту 21 січня владика Феодор очолив Божественну Літургію в храмі святого великомученика Георгія, що в місті Ніредьгаза.
Архієрею співслужили секретар Мукачівської єпархії протоієрей Петро Мурник, референт архієпископа протоієрей Василій Юрина та духовенство Угорської єпархії.
Під час Богослужіння разом з православною паствою молився і генеральний консул України в Ніредьгазі Сергій Миколайович Бороденков.
Цікаво було слухати і спостерігати, коли проповідь владики Феодора настоятель храму отець Іосиф відразу переводив слухачам на рідну угорську мову.
Після завершення Богослужіння всі присутні в храмі залишилися для спілкування з високим церковним гостем.
22 січня архієпископ Феодор звершив Божественну Літургію в Свято-Успенському кафедральному соборі столиці Угорщини — Будапешті. В Успенському соборі Богослужіння проводилося на чотирьох мовах (слов’янській, грецькій, угорській та румунській).
В обидва дні на архіпастирські Богослужіння зібралося багато людей, котрі знають архієпископа Феодора, ще з часу, коли владика був архімандритом у Мукачівському монастирі.
У теплій домашній атмосфері люди мали можливість поспілкуватися з архіпастирем та почути відповіді на свої питання.
протоієрей Олександр Монич