Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

20.01.2012. КИЇВ. Відбувся загальноукраїнський різдвяний флеш-моб «Молодіжні колядки»

15 січня за благословенням голови Синодального відділу УПЦ у справах молоді єпископа Обухівського Іони, було проведено загальноукраїнський різдвяний флеш-моб «Молодіжні колядки», в якому взяли участь православні молодіжні об’єднання у майже 20 містах України.
Різдвяні колядки та наспіви пролунали водночас у Києві, Вінниці, Луцьку, Дніпропетровську, Харкові, Рівному, Миколаєві, Сумах, Шепетівці, Кривому Розі, Хмельницькому, Шпанові, Одесі, Чернігові, Генічеську, Ужгороді, Ковелі, Радивиліві тощо. Сотні молодих людей цього дня об’єдналися, прославляючи народження Спасителя, вітаючи українців зі світлим святом Різдва Христового.
Під час загальноукраїнського різдвяного флеш-мобу «Молодіжні колядки» хлопці й дівчата співали в людних місцях: на площах і зупинках, у магазинах і торгівельних центрах, на базарах та ярмарках. У деяких містах до акції долучилися священнослужителі та регенти місцевих храмів.
Відповідальним за організацію флеш-мобу був заступник голови Синодального молодіжного відділу Павло Форкош. Координацію заходів здійснювали керівники єпархіальних відділів у справах молоді, активісти місцевих православних братств, молодіжних організацій та волонтерських рухів.
Флеш-моб – заздалегідь спланована масова акція, зазвичай організована через інтернет або інші сучасні засоби комунікації, в якій велика кількість людей оперативно збирається у громадському місці, протягом декількох хвилин виконує заздалегідь узгоджені дії (сценарій), і потім швидко розходяться.
Подібні акції, як форми місіонерства зокрема серед невоцерковленої молоді, Синодальний молодіжний відділ Української Православної Церкви використовує з 2011 року. Вперше такий захід відбувся 25 квітня 2011 року — на Світлому тижні. Тоді православна молодь столиці привітала киян з Великоднем, проспівавши тропарі Воскресінню Христовому в ТРЦ «Глобус» на Майдані Незалежності в Києві.
Досвід проведення флеш-мобу було представлено на І Всеукраїнській конференції голів єпархіальних молодіжних відділів, що проходила в Київській області 11-13 травня 2011 року. У подальшому до проведення подібних заходів виявили бажання долучитися представники багатьох єпархій УПЦ, і на початку 2012 року різдвяний флеш-моб «Молодіжні колядки» відбувся вже на загальноукраїнському рівні.