Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

17.01.2012. РІВНЕ. Різдвяне свято у ПК «Текстильник»

15 січня в міському палаці культури «Текстильник» відбулося Різдвяне свято, в якому колективи недільних шкіл зібралися показати свої мистецькі та співочі вміння та привітати присутніх з Різдвом Христовим.
Перед початком архієпископ Рівненський і Острозький Варфоломій привітав учасників і гостей з святом Різдва Христового та коротко розповів про значимість свята в Православній церкві та житті кожного християнина.
Далі учні недільних шкіл при монастирях та храмах єпархії виконували різноманітні колядки, театральні постановки, художні мініатюри на різдвяну тематику. На довго в пам’яті глядачів залишаться постановки дітей та молоді різних вікових категорій: від найменших — учнів школи храму Преподобного Агапіта Печерського м. Рівне до найстарших – молодіжного колективу Свято-Покровського храму села Велика Омеляна. В виступах «маленьких театралів» переплелися події, що відбулися більше двох тисяч років тому і сьогодення. На обличчях глядачів були тільки усмішки і радість від побаченого, жоден з них не пішов додому з поганим настроєм.
По закінченню свята архієпископ Варфоломій вручив високі церковні нагороди – грамоти Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Володимира колективам недільних шкіл, які приймали участь в святі. Також нагороду отримав отець Іоанн, настоятель Свято-Покровського храму села Велика Омеляна, який вже вдруге організував таке незабутнє свято. Владика Варфоломій подякував всім хто організовував, приймав участь у святі та глядачам та висловив побажання зібратися вже через рік знову на таке ж Різдвяне свято.
Дійство закінчилося спільним виконанням колядки «Радуйся земле…»