Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

16.01.2012. ВІННИЦЯ. У єпархії відбувся V фестиваль колядок «Різдвяні дзвіночки»

10 січня, у залі вінницького будинку офіцерів відбувся фестиваль колядок «Різдвяні дзвіночки». Фестиваль проводиться п’ятий рік поспіль за благословенням митрополита Вінницького і Могилів-Подільського Симеона.
Цього року у фестивалі взяли участь 26 хорів – 13 дитячих та стільки ж дорослих. Кожен з колективів-учасників заспівав по дві колядки. Рівень виконання оцінювало журі на чолі з настоятелем Свято-Вознесенського храму протоієреєм Агафангелом Давидовським.
У підсумку кращими у номінації «дорослі колективи» були визнані: хор Хрестовоздвиженського храму м. Вінниці (І місце), хор Свято-Миколаївського храму смт. Літин (ІІ місце) та хоровий колектив з с. Балки Барського району (ІІІ місце). У номінації «дитячі колективи» перше місце було присуджене дитячому хору Свято-Миколаївського храму смт. Літин, друге – хору Войнашівської загальноосвітньої школи с. Міжлісся Барського району та дитячому колективу, який представляв храм Різдва Пресвятої Богородиці м. Хмільник.
Загалом фестиваль пройшов святково і весело. Інші колективи, які не були відзначені журі, також порадували численних глядачів. Про це сказав у заключному слові митрополит Симеон.
Владика також відзначив своїми особистими преміями ще два колективи: дитячий хор храму святого Великомученика Димитрія Солунського села Селище Тиврівського району Тульчинської єпархії та дитячу недільну школу Свято-Покровського храму м. Вінниці, яка порадувала кількістю маленьких учасників та їхнім святковим вбранням.
Приз глядацьких симпатій отримав циганський колектив «Ягорі» з села Гущинці Калинівського району, який буквально «запалив» публіку своїм оригінальним виконанням колядок.
На завершення концерту усі його учасники отримали від митрополита Симеона грамоти, а також традиційні різдвяні солодкі подарунки.
Прес-служба Вінницької єпархії