Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

09.01.2012. ВІННИЦЯ. Митрополит Симеон з духовенством і паствою відсвяткували Різдво Христове

6 січня в навечір’я Різдва Христового митрополит Вінницький і Могилів-Подільський Симеон звершив Божественну літургію у Спасо-Преображенському кафедральному соборі.
Ввечері архієрей звершив у соборі велике повечір’я та різдвяну утреню.
Опівночі з 6 на 7 січня митрополит Симеон звершив коротку святкову утреню та Божественну літургію на честь свята Народження у світ Сина Божого. (фотогалерея)
7 січня після вечірнього богослужіння в якому взяли участь священики кафедрального собору та найбільших храмів м. Вінниці, митрополит Симеон привітав свою паству зі святом Різдва Христового і роздав усім присутнім іконки з зображенням Народження Сина Божого. (фотогалерея)
За традицією владику і парафіян привітали керівники області та м. Вінниці. Зокрема, вінницький міський голова Володимир Гройсман побажав владиці, духовенству та вінничанам веселих свят і подарував символічний кошик достатку.
Від імені духовенства митрополита Симеона привітав ключар Спасо-Преображенського кафедрального собору протоієрей Василій Рішко.
Потім до архієрея за благословенням підходили парафіяни та діти. Останні читали владиці різдвяні віршики та колядували. За колядки вони отримували солодкі подарунки.
Особливо приємними і зворушливими були привітання від вихованців дитячої недільної школи собору, наймолодшим з яких виповнилося всього по три роки. Одягнені у костюми ангелів діти з золотими зірочками у руках вітали владику і парафіян і отримували святкові подарунки.
Святковий настрій у храмі підтримували архієрейський та дитячий хори кафедрального собору, які по черзі співали колядки.
А на завершення святкового вечора сам митрополит Симеон з духовенством заспівав кілька колядок. Спів владики і батюшок підхопили миряни. Отож у святкуванні взяли участь всі присутні у храмі. Свято Різдва Христового торкнулося кожного серця.

Прес-служба Вінницької єпархії