Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

25.11.2011. КИЇВ. У духовних школах розпочав роботу Круглий стіл «Православіє в Україні: актуальність сучасної апологетики»

24 листопада за благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, в Церковно-археологічному кабінеті КДАіС розпочав роботу Круглий стіл «Православіє в Україні: актуальність сучасної апологетики».
Завданнями проведеного заходу є: визначення сучасних ризиків, захист від яких становить мету сучасної православної апологетики, актуальної в Україні; визначення її практичних завдань і меж: вирішення питань актуальності створення та розвитку православного апологетичного руху; визначення форм взаємодії Синодальних відділів та інших структур УПЦ, навчальних закладів та православної громадськості в питаннях апологетичного служіння.
Відкриваючи засідання, до присутніх звернувся голова Синодального відділу УПЦ у справах молоді та Опікунської ради Всеукраїнського апологетичного центру в ім’я св. Іоанна Златоуста єпископ Обухівський Іона. У своїй промові Його Преосвященство привітав всіх учасників та розповів про роботу та цілі Всеукраїнського апологетичного Центру імені.
На засіданні також були присутні: олова Навчального Комітету при Священному Синоді УПЦ ректор КДАіС архієпископ Бориспільський Антоній; голова Богословсько-канонічної комісії при Священному Синоді УПЦ та Синодального відділу УПЦ по взаємодії зі збройними силами та іншими військовими формуваннями України архієпископ Львівський і Галицький Августин; голова Синодального відділу УПЦ у справах сім’ї єпископ Васильківський Пантелеімон; голова Синодального відділу благодійності та Соціального служіння УПЦ архідиякон Сергій Косовський, а також представники Синодальних відділів УПЦ, громадських та державних організацій, провідні фахівці з сектознавства Європи та СНД.
Після вступної частини учасники приступили до обговорення першої теми «Напрями і межі сучасної апологетики та діяльності Всеукраїнського апологетичного центру в ім’я Св. Іоанна Златоуста». У рамках дискусії увазі слухачів були представлені численні доповіді.