Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

18.11.2011. КИЇВ. У Києво-Печерській Лаврі поминатимуть загиблих в дорожньо-транспортних пригодах

20 листопада в 11:00 після Божественної літургії в Трапезній церкві Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, за благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, буде відправлена панахида за загиблими в дорожньо-транспортних пригодах. Ця поминальна служба присвячується Всесвітньому дню пам’яті жертв дорожньо-транспортних пригод у рамках Всеукраїнського тижня безпеки дорожнього руху, який проводиться Всеукраїнською громадською організацією «Асоціація безпеки дорожнього руху» на підтримку ініціативи Організації Об’єднаних Націй, згідно якої у кожну третю неділю листопада відзначається Всесвітній день пам’яті жертв дорожньо-транспортних пригод. Церква також закликає в цей день до поминальної молитви за загиблих на дорогах.
Сьогодні ситуація на автошляхах у багатьох країнах залишається дуже складною. Щорічно в світі в наслідок ДТП гине понад 1,2 мільйонів осіб, отримують травми – за різними оцінками, від 20 до 50 мільйонів осіб. Згідно з офіційною статистикою ДАІ, торік на дорогах Україні загинуло 4 709 громадян, 38 917 отримали травми. За 9 місяців 2011 р. в наслідок ДТП загинуло 3 055, травмовано 26 310 осіб. За даними ВООЗ, Україна посідає п’яте місце в Європі за рівнем смертності від травм, отриманих у результаті ДТП, на 100 тис. населення.
Сьогодні боротьба з ДТП стала частиною національних стратегій розвинутих держав. Досвід країн, які досягли істотного зниження рівня смертності на дорогах, свідчить, що ДТП – це не стихійна подія, їх можна і треба попереджувати.
Церква, як любляча мати, не може бути осторонь такого трагічного стану справ і тому не залишає без заупокійної молитви своїх дітей, загиблих під час дорожньо-транспортних пригод, а нас живих, закликає до відповідальності і обережності за кермом.