Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

09.11.2011. ШЕПЕТІВКА. Єпископ Діонісій освятив новозбудований храм

7 листопада Преосвященніший єпископ Шепетівський і Славутський Діонісій прибув до с.Рилівка Шепетівського р-ну, щоб освятити новозбудований храм на честь Великомученика Димитрія Солунського.
Після освячення архіпастир очолив першу Божественну літургію новому храмі.
Його Преосвященству співслужили: настоятель Свято-Михайлівського кафедрального собору прот.Михайло Мацола, благочинний Шепетівського округу прот.Іоанн Пилипчук, секретар єпархії прот.Роман Тишкун настоятель храму ієрей Роман Михайлів та духовенство благочиння.
На літургії Його Преосвященство разом з усіма присутніми підносили молитву з особливими проханнями за здоров’я і одужання Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира.
По завершенні літургії Преосвященніший єпископ Діонісій звернувся по парафіян із словами архіпастирської настанови, в якій наголосив на любові до ближнього, перевазі духовних цінностей над матеріальними благами.
Владика закликав вірян навчитися докоряти в першу чергу собі, а не звинувачувати усіх та все у власних негараздах, шукати і любити Бога, приходити у храм на спільну молитву, сповідатись та причащатись Святих Христових Таїн, робити добрі справи.
Далі єпископ Діонісій подарував громаді ікону Ангела Хранителя та подякував усім хто працював і усяко сприяв будівництву цього чудового храму.
За вагомий внесок у спорудження храму церковними нагородами були відзначені: орденом Української Православної Церкви Святого Димитрія Ростовського – Скок Володимир Михайлович; грамотами за заслуги перед УПЦ керуючого Шепетівською і Славутською єпархією – меценати, будівельники та церковна громада.
Від імені усіх присутніх Скок В.М. подякував Преосвященнішому Влідиці за освячення храму і назвав цю подію визначною для історії села.
На останок архієрей благословив кожному іконочки Покрова Матері Божої та на згадку було зроблено загальне фото.