Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

29.09.2011. КИЇВСЬКА ОБЛАСТЬ. Єпископ Іларій благословив вчителів школи-інтернату

27 вересня в день дванадесятого свята Воздвиження Чесного Животворящого Хреста Господнього, вікарій Київської Митрополії єпископ Макарівський Іларій відвідав Хрестовоздвиженську парафію села Мостище Макарівського району Київської області, де звершив Божественну літургію.
Владиці співслужили: настоятель храму ігумен Філарет (Єгоров), клірик Корсунської єпархії РПЦ священик Володимир Хоменко, а також священнослужителі сусідніх парафій.
Архіпастиря зустріла громада села на чолі з сільським головою Володимиром Цисаренком, привітали владику юні парафіяни – вихованці сільського навчально-виховного об’єднання.
Серед присутніх в храмі за богослужінням молилися представники громадськості Макарівщини та вчителі допоміжної школи-інтернату для дітей з розумовими відхиленнями Київської області, яка розташована в селі Мостище та знаходиться під опікою парафії.
В проповіді, виголошеній після Євангельського читання, архіпастир звернув увагу на те, що нам необхідно жити духом Христовим, не соромлячись Христа, як і Він не соромиться нас, людей, які стали для нього рідними та дорогими – настільки, що заради нашого спасіння Безневинний Страждалець віддав Своє життя на Хресті. Господом ми повинні дорожити, несучи свій життєвий хрест, не ремствуючи і з радістю – тоді він буде для нас спасительним.
Після відправи священнослужителі разом з усіма присутніми в храмі вклонилися Чесному Хресту. Архіпастир закликав пам’ятати про те, що сила Животворчого Хреста Господнього завжди охороняє нас, та подякував всім за молитви, відзначивши труди настоятеля парафії, в якій проводиться активне місіонерське та соціальне служіння. Єпископ Іларій передав благословення на подальші звершення від Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Володимира, який завжди пам’ятає про кожну парафію, молиться за кожну душу.
По закінченні владика Іларій окропив кожного святою водою та вручив всім у подарунок натільні хрести.