Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

19.09.2011. ХАРКІВ. У Свято-Благовіщенському кафедральному соборі відбулось відспівування митрополита Никодима

17 вересня в Свято-Благовіщенському кафедральному соборі м. Харкова було звершено відспівування Високопреосвященнішого митрополита Харківського і Богодухівського Никодима, після чого тіло спочилого архіпастиря було поховано поруч з вівтарем приділа на честь святителя Мелетія Харківського нижнього храму Свято-Благовіщенського собору.
Божественну літургію та чин архієрейського відспівування і поховання звершили: митрополити Крутицький і Коломенський Ювеналій, Луганський і Алчевський Іоанникій, Чернівецький і Буковинський Онуфрій, Дніпропетровський і Павлоградський Іриней, Сімферопольський і Кримський Лазар, Миколаївський і Вознесенський Питирим, архієпископи: Білоцерківський і Богуславський Митрофан (керуючий справами УПЦ), Львівський і Галицький Августин, Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій, Ізюмський Онуфрій, Почаївський Володимир, Полтавський і Миргородський Филип, Бориспільський Антоній, єпископи: Макіївський Варнава, Новокаховський і Генічеський Філарет, Шепетівський і Славутський Діонісій.
На богослужінні в Свято-Благовіщенському кафедральному соборі були присутні голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, Харківський міський голова Геннадій Кернес.
В останню путь провести свого правлячого архієрея зібралися священнослужителі та багаточисльні віруючі Харківської єпархії.
Митрополит Харківський і Богодухівський Никодим (Руснак) відійшов до Господа ввечері 15 вересня, на 91-році життя. Це сталося в його архієрейській резиденції, що на території Свято-Покровського чоловічого монастиря Харкова.