Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

16.09.2011. МЮНХЕН. Вікарій Київської Митрополії єпископ Макарівський Іларій прийняв участь у Міжнародному зібранні

За благословенням Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України вікарій Київської Митрополії єпископ Макарівскій Іларій прийняв участь у Міжнародному зібранні заради миру “Забов’язані жити разом- релігія і культури в діалозі”. Зібрання було приурочено до 10-х роковин від дня нападу на Сполучені Штати Америки в 2001 р. і відбувалося у період із 11 по 13 вересня в Мюнхені (Німеччина), та було проведено за сприянням Спільноти Святого Егідія в співробітництві з Мюнхенської архідіоцезою.
На зібрані були присутні представники Помісних Православних Церков та представники інших релігій світу.
У рамках зібрання, владика Іларій взяв участь в роботі Комітету “Мученики і Сповідники віри”, де виступив з докладом, присвяченим священномученику Костянтину Голубєву та відповів на запитання аудиторії.
Єпископ Іларій також прийняв участь в скорботній церемонії в концтаборі Дахау та молився за поминальною літією про всіх спочилих православних в’язнів у православному храмі, що знаходиться на території концтабору.
На закінчення роботи зібрання відбулася заключна церемонія зустрічі на Марієнплац,у Мюнхені, де була прийнята спільна заява.