Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

06.09.2011. ЛУЦЬК. Священики єпархії взяли участь у відкритті дитячого садка

У цьому приміщенні колись була контора місцевого сільгоспкооперативу. Потім він розпався, і приміщення перетворилося у пустку, яка з часом набрала непривабливого вигляду.
- На реконструкцію цього приміщення під дитячий садок використали 300 тисяч гривень з місцевого бюджету, 20 тисяч надав один із спонсорів, 11 — сільська рада, — розповів начальник відділу освіти і науки райдержадміністрації Віктор Пась.
Приміщення дитсадка оформлено в стилі робіт голландського художника першої половини ХХ століття Піта Модріана. А запропонував цю ідею земляк видричівців Микола Пась. Той самий спонсор, який виділив особисто із свого бюджету 20 тисяч гривень і котрий нині живе в Москві. Він же й розробив проект та передав фарби. Минулого четверга відбулось урочисте відкриття дитсадка, на яке прибули голова облдержадміністрації Борис Климчук, голови райдержадміністрації — Іван Вовк, районної ради — Віктор Сус.
Голова облдержадміністрації Борис Климчук, тепло привітавши учасників урочистості із завершенням будівництва дитячого садка та з початком нового навчального року, від імені облдержадміністрації зробив ще й чудові подарунки. Дитсадку, зокрема, вручив музичний центр. Керівники району привезли з нагоди новосілля багато іграшок та господарський інвентар. Благочинний Камінь-Каширського отець Стефан подарував ікону Святого Миколая, а настоятель місцевого храму отець Ігор — ікону Божої Матері.
До речі, приїхав з Москви на урочистість і згаданий спонсор Микола Пась і знову розщедрився — подарував дитсадку сучасну пральну машину, іграшки. Отець Стефан із священиками благословили всіх на добрі справи, приміщення дитсадка було освячено.
Того ж дня урочистості відбулись і в селі Підбороччя, яке належить до Черченської сільської ради. Тут завершено добудову шести класних кімнат, а також бібліотеку. Борис Климчук з керівниками району теж побував на святі. І теж не з порожніми руками.
Іван КАПІТУЛА