Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

18.04.2011. КИЇВ. Ректор Національної музичної академії України подякував Блаженнішому Митрополиту Володимиру за раритети з особистої колекції

Блаженнішому Митрополитові Київському
і всієї України Володимиру
Ваше Блаженство!
28 березня цього року у Великому залі Національної музичної академії імені П.І. Чайковського відбувся концерт «Не забудьте пов’янути…», присвячений 150-річчю від дня смерті видатного українського художника, філософа та громадського діяча Тараса Григоровича Шевченка.
Концерт, участь у якому взяли Герої України А.Н. Паламаренко, Є.Г. Савчук, народний артист України Г. Гриньків, професор Г. Булибенко, студентський хор і капела бандуристів академії та інші виконавці, пройшов із величезним успіхом при переповненому залі.
Щиро вдячні Вам, Ваше Блаженство, за люб’язно надані експонати з Вашої особистої колекції, а саме видання поезій Т.Г. Шевченка, гравюри до його творів, але головним експонатом виставки під час концерту пам’яті великого Кобзаря була ікона святителя Тарасія та преподобного Михаїла Малеїна, написана 1867 року другом поета Григорієм Честнаховським на згадку про Шевченка та його приятеля Михайла Лазаревського.
З глибокою повагою,
В.І. Рожок,
ректор Національної музичної академії імені П.І. Чайковського,
доктор мистецтвознавства, професор, народний артист України