Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

30.11.2010. ЛЬВІВ. Юні прочани з Волині відвідали старовинне місто

Цьогорічна осінь, багата на теплі дні, так і кличе поїхати у мандри нашим мальовничим краєм, відвідати нові місця, познайомитися з новими друзями. Саме так вчинили учні середньої групи недільної школи, що діє при храмі святого великомученика Пантелеїмона. Цей храм знаходиться на території районної лікарні у м. Ковелі Володимир-Волинської єпархії. Вже 8 років у ньому звершуються Богослужіння. У трьох вікових групах недільної школи навчаються 50 дітей. Середню групу відвідують діти віком від 9 до 12 років.
Мандрівники вирішили помилуватися красою осіннього Львова, але, найперше – помолитися у свято-Георгіївській церкві і отримати благословення архієпископа Львівського і Галицького Августина. Очолили цю поїздку настоятель свято-Пантелеїмоновської церкви митрофорний протоієрей Володимир Шкварок і вчитель групи Олена Килиба.
Приїхавши у Львів юні прочани молилися на Божественній Літургії у свято-Георгіївській церкві, а отець Володимир, за благословенням архієпископа Августина, виголосив проповідь. Після богослужіння діти фотографувались на пам’ять з владикою Августином та були у нього на прийомі. Владика розповідав гостям про життя Львівської єпархії, про свято-Георгіївську церкву, а також про своє служіння як військового єпископа, про численні подорожі. На завершення зустрічі архієпископ Августин вручив їм гостинці та іконочки. У Владики діти також познайомилися з ігроками футбольної команди «Кривбас» з Кривого Рогу, які прийшли взяти благословення на зустріч з львівською командою «Карпати» у матчі Прем’єр Ліги Чемпіонату України.
Далі діти вирушили у свято-Преображенський жіночий монастир, де їх зустріли настоятелька – ігуменя Варвара (Щурат-Глуха) і благочинна з сестрами. Тут гостям розповіли про історію відкриття монастиря. Паломників помазали маслом з лампадки від Іверської ікони Божої Матері, що написана на Афоні спеціально для цієї обителі. Паломники проспівали тропар Божій Матері, приклалися до святинь монастиря. Отець Володимир і три хлопчики, які виконуюсь послух пономаря, з дозволу настоятельки, помолилися у вівтарі монастирської домової церкви.
Юні прочани також радо мандрували традиційним туристичним маршрутом міста Львова: відвідали Високий Замок, музей під відкритим небом Шевченківський Гай. На дитячому майданчику мандрівники влаштували пікнік. На галявині не вщухав дитячий щебет: всі ділилися враженнями. Увечері вони вирушили у зворотній путь і під молитовним покровом святих великомучеників Георгія Побідоносця і Пантелеїмона благополучно прибули додому.