Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

30.11.2010. КИЇВ. З 2 по 3 грудня в Національному Києво-Печерському заповіднику відбудеться XV Міжнародна наукова конференція

З 2 по 3 грудня в Національному Києво-Печерському історико-культурному заповіднику відбудеться ювілейна XV Міжнародна наукова конференція «Могилянські читання» на тему: «Проблеми збереження та вивчення музейних пам’яток. Сучасний стан, новітні технології, перспективи».
Відкриття пленарного засідання відбудеться 2 грудня 2010 року о 10-00.
Конференція присвячена музеям і музейникам, головним завданням і покликанням яких є вивчення, збереження і популяризація національної і світової культурної спадщини. Музеєзнавство як наука не стоїть на місці, йде у ногу з часом, розвивається водночас з суспільством. З’являються новітні підходи, змінюються методи музейної роботи, технологія консервація музейних предметів.
Щорічні наукові конференції «Могилянські читання» протягом років відіграють значну роль у розвитку музейної справи, де обговорюються найактуальніші фахові питання.
Учасники цьогорічних «Могилянських читань» — понад 170 вчених з України, Республіки Білорусь, РосІЇ, Польші — доктори та кандидати наук, Історики, пам’яткоохоронці, мистецтвознавці, археологи, архітектори, реставратори — керівники та співробітники відомих музейних, академічних установ поділяться останніми результатами свого наукового пошуку.
Засідання конференції пройдуть в 5-ти секціях :
Секція І. Історичні та філософські дослідження.
Секція II. Мистецтвознавчі аспекти вивчення сакральних пам’яток.
Секція III. Археологічні дослідження.
Секція IV. Музейна справа та музейна педагогіка.
Секція V. Пам’яткознавство та реставрація.
Під час роботи конференції працюватиме тематична книжкова виставка з
фондів Національної історичної бібліотеки України. Попередня акредитація представників ЗМІ не потрібна.
Наша адреса: м. Київ, вул. Лаврська, 5 корпус №25 (лекторій Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника).
т. (044) 254-54-27, 254-30-79