Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

30.11.2010. БІЛА ЦЕРКВА. Владика Митрофан звершив Чин освячення відновленого старовинного храму та відправив заупокійну літію по погиблих у роки Голодоморів

27 листопада, в день пам’яті святого апостола Филипа архієпископ Білоцерківський і Богуславський Митрофан, з архіпастирським візитом відвідав Свято-Михайлівську парафію с. Острів, Рокитнянського благочиння.
Візит архіпастиря відбувся з нагоди 270-ліття від освячення храму та завершення його капітального ремонту.
Перед початком Божественної Літургії архієпископ Митрофан у співслужінні духовенства Рокитнянського та Білоцерківського благочинь звершив Чин малого освячення храму, який окропили святою водою і помазали Святим Миром.
Під час Літургії, на малому Вході, правлячий архієрей, в знак подяки настоятелю церкви ієрею Андрію Харчишину за понесені труди в реставрації храму, благоустрою церковного подвір’я та оновленні дзвіниці, нагородив його черговою священицькою нагородою золотим наперсним хрестом.
За богослужінням було відправлено заупокійну літію за погиблих у роки Голодоморів в Україні.
Із високопосадовців на службі Божій були присутні та звершували свої молитви голова Рокитнянської райдержадміністрації Поліщук С. М., голова Рокитнянської райради Осінська С.П., та сільський голова Діренко С.В.
Наприкінці служби Божої архіпастир висловив слова подяки усім, хто потрудився над благоустроєм Дому Божого, та згідно рапорту благочинного Рокитнянського округу протоієрея Олександра Тарасюка, нагородив благодійників та меценатів храму орденами, медалями та Архієрейськими грамотами Української Православної Церкви.
У своєму слові владика призвав віруючих до миру, єдності та взаємної любові один до одного. «Нехай Господь посилає Свої великі Милості на ваше село на його жителів, щоб ніколи у ньому не було протистояння та непорозуміння, а якщо і виникали, то вирішувалися у дусі християнської любові. Ми не повинні шукати нині наших ворогів і направляти проти них всі свої дії, а навпаки повинні допомагати виправлятися тим, хто робить ці помилки, щоб єдиними устами і єдиним серцем славити Бога», — сказав владика.
В пам’ять про цю історичну подію села владика благословив кожному прихожанину храму іконочку Пресвятої Богородиці.