Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

26.11.2010. ЛУЦЬК. Секретар єпархії взяв участь в урочистостях з нагоди професійного свята Дня працівника сільського господарства

19 листопада, стали відомі імена кращих аграріїв Волинського краю. Урочистості з нагоди професійного свята Дня працівника сільського господарства відбулися у Волинському обласному академічному музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка. З благословення керуючого Волинською єпархією митрополита Луцького і Волинського Ніфонта участь у святкових заходах взяв і секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук.
Ще при вході гостей свята зустрічав парад робітничих професій, який організував Волинський обласний центр зайнятості населення. У орендованих костюмах стояли рибовод, кухар, пекар, доярка та інші.
Першим винуватців свята привітав заступник голови облдержадміністрації Віталій Карпюк, який виловив хвалу «мозолистим рукам, які знають ціну хліба». «Хочеться вклонитись людям, для яких сільська праця є сенсом життя», — висловив свою вдячність працівникам сільськогосподарської галузі заступник губернатора.
Опісля привітань Віталій Карпюк прозвітувався щодо ситуації, яка цьогоріч склалася у волинському сільському господарстві та щодо досягнень агропромислового комплексу. Також він висловив думку, що потрібно змінювати систему розподілу коштів на райони, зупинити подрібнення великих земельних площ, зупинити спекуляцію цінами на хліб і тому подібне.
Після цього відбулось вручення нагород. Зокрема доярку сільськогосподарського підприємства «Рать» Ларису Палашевську удостоїли Орденом княгині Ольги ІІІ ступеня. Також голова ОДА Борис Клімчук вручив дипломи за кращі досягнення у сільськогосподарській галузі, грамоти та подяки. Наостанок він побажав гостям свята «міцного здоров’я, віри, оптимізму, хороших погод для села».
Аграріїв привітав і новообраний голова Волинської облради Володимир Войтович. «Хтось говорить про важливість інших професій, але ваша заслуговує найбільшої подяки», — наголосив він звертаючись до працівників села. Він також вручив почесні грамоти і подяки кращим представникам галузі.