Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

10.11.2010. ВІННИЦЯ. Архієпископ Симеон звершив Божественну літургію у храмі, громада якого нещодавно повернулася з розколу

6 листопада, в день свята ікони Пресвятої Богородиці «Всіх скорботних радості», архієпископ Вінницький і Могилів-Подільський Симеон відправив урочисте богослужіння у храмі на честь цього образу Богородиці, який знаходиться у головному корпусі Вінницької обласної психоневрологічної лікарні імені академіка Ющенка. Це богослужіння було першим, яке звершив архієрей після того, як наприкінці 2009 року громада храму на чолі зі своїм настоятелем протоієреєм Анатолієм Аксанюком повернулася з Київського патріархату у лоно канонічної Церкви.
На святковому архієрейському богослужінні були присутні лікарі і пацієнти лікарні, постійні парафіяни цього храму, вихованці недільної школи, а також парафіяни з сусіднього храму на честь преподобного Лаврентія Чернігівського при госпіталі інвалідів Великої Вітчизняної війни.
Літургію, у якій взяли участь священики з інших вінницьких храмів, прикрашали своїм співом два хори: місцевий парафіяльний хор та дитячий хор Спасо-Преображенського кафедрального собору, що надало богослужінню особливої краси і урочистості.
Після богослужіння архієпископ Симеон привітав настоятеля, парафіян та усіх присутніх з престольним святом лікарняного храму, подякував лікарям і медперсоналу за створення сприятливих умов для душпастирської праці священиків у лікарняному закладі. Парафіяни також привітали свого архієрея, подарували йому чудовий букет квітів та віршоване привітання, написане спеціально до першого архіпастирського візиту владики Симеона на їхню парафію.
Прес-служба Вінницької єпархії