Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

10.11.2010. БІЛА ЦЕРКВА. Архієпископ Митрофан заложив капсулу у фундамент нового храму

7 листопада архієпископ Білоцерківський і Богуславський Митрофан, відправив Божественну Літургію у Спасо-Преображенському кафедральному соборі .
Після читання Євангелія (притча про багача та Лазаря) архіпастир виголосив проповідь. Зміст Євангелія та проповідь архієпископа можна прослухати ТУТ.
У другій половині дня архієпископ Митрофан з архіпастирський візитом відвідав молоду церковну парафія на честь святителя Василія Великого у селі Трушки. Саме цього дня відбулася закладка грамоти (капсули), що вкладається в основу всякого православного храму.
У Трушках на владику Митрофана з нетерпінням чекали жителі села, для яких приїзд архіпастиря став справжнім святом і сторінкою історії, адже у селі ніколи ще не було архієрея.
Після святкової зустрічі архієпископ Митрофан у співслужінні секретаря єпархії архімандрита Никодима (Барановського), благочинного Білоцерківського округу протоієрея Михаїла Кобулея, настоятеля парафії протоієрея Максима Волинця та духовенства Білоцерківського благочиння відправив молебень, у якому закликав Божу допомогу на жителів села та благодійників для спорудження нового храму Божого.
У своєму слові архіпастир підкреслив важливість церкви, яка будується не для Бога, а за ради спасіння жителів села. Храм – це місце, в якому перебуває Божа благодать, що подає людині силу в несенні її життєвого хреста. Храм – це місце розради, втіхи та відпочинку для душі. Я бажаю, щоб це святе місце завжди було наповнене людьми за ради їхнього освячення та спасіння, — сказав владика.
Зі словом привітання до віруючих звернувся настоятель майбутнього храму протоієрей Максим. Він розказав присутнім своє бачення подальшого майбутнього церкви, при якій буде духовно-просвітницький центр, недільна школа для дітей, парк відпочинку з ігровим майданчиком для малюків та артезіанським колодязем. Священик висловив надію, про те що це місце стане головним духовно-культурним центром села.
Свої привітання до присутніх промовили голова Білоцерківської райдержадміністрації А.Я.Немна, голова села М.І.Прохоренко, депутати міської ради Т.С.Мороз та В.А.Маршалок, котрі молилися за богослужінням.
У селі Трушки існувала велична дерев’яна церква на честь свт. Василія Великого побудована у 1907 році, але вже у 1937 р. була закрита та переобладнана під клуб. У 1971 році приміщення повністю було розібране.