Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

05.11.2010. ВІННИЦЯ. Архієпископ Симеон відзначив свій 48-й день народження

3 листопада архієпископу Вінницькому і Могилів-Подільському Симеону виповнилося 48 років. Свій День Народження владика відзначив урочистим богослужінням у нижньому храмі Спасо-Преображенського кафедрального собору. Йому співслужили керуючий справами УПЦ архієпископ Білоцерківський і Богуславський Митрофан, єпископ Володимир-Волинський і Ковельський Никодим та єпископ Шепетівський і Славутський Володимир.
Перед початком літургії владики звершили освячення престолу нижнього храму на честь святих Косьми і Даміана. До архієреїв, які прибули привітати архієпископа Симеона, приєднався також митрополит Хмельницький і Староконстянтинівський Антоній, котрий очолив святковий молебень та привітав свого собрата від імені інших архіпастирів.
Привітання на свою адресу владика Симеон почув від духовенства єпархії, яке на богослужінні було представлене благочинними, настоятелями монастирів та кліриками міських храмів. Від їхнього імені владику привітав ключар Спасо-Преображенського кафедрального собору протоієрей Василій Рішко.
Керуючого єпархією привітали керівники області та міста. Зокрема добрі слова прозвучали від голови Вінницької облдержадміністрації М.В.Джиги, голови облради Г.М.Заболотного та мера Вінниці В.Б.Гройсмана. У свою чергу, архієпископ Симеон привітав керівників влади з перемогою та здобутими добрими результатами на місцевих виборах і побажав їм і надалі сумлінно, з Божою допомогою, трудитися на благо людей, піклуючись про їхній земний добробут та розуміючи духовні потреби.
До свого Дня Народження архієпископ Симеон отримав багато письмових привітань, серед яких був вітальний лист від Президента України В.Ф.Януковича. Глава Держави побажав владиці міцного здоров’я та невичерпної духовної наснаги у архіпастирському служінні народу України.
Цього святкового дня владика Симеон отримав багато привітань. Його вітали народні депутати, ректори вінницьких університетів, знані у місті лікарі, керівники силових структур, бізнесмени та посадовці.
Архієпископ Симеон подякував за добрі слова і щирі вітання усім, хто був присутній у храмі на святковому богослужінні, але найбільше владика був вдячний його постійним парафіянам, які завжди поруч із ним моляться і трудяться у головному храмі єпархії, просячи у Бога для свого архіпастиря здоров’я, сил і благодатної допомоги.
Прес-служба Вінницької єпархії