Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

14.06.2010. КОВЕЛЬ. У єпархії відбувся перший фестиваль Недільних шкіл

6 червня для вихованців 10 недільних шкіл з благословення єпископа Володимир-Волинського і Ковельського Никодима та за сприяння благочинного православних храмів протоієрея Володимира Ровінського поряд з Вербським монастирем, в рамках Дня захисту дітей та святкування Дня міста, був проведений дитячий фестиваль «Острів Православ’я».
До участі було залучено понад 200 дітей – кращих учнів недільних шкіл, понад 30 викладачів, представників громадськості, духовенства та батьків. Конкурси, вікторини, естафети, змагання, розваги що проводились на фестивалі мали на меті знайомство дітей з історією Ковеля, його духовними традиціями та формування дружнього осередку гідних спадкоємців нашого міста.
Барвисту і різноманітну програму підготували організатори свята Віра Омелянюк та Наталія Кондратович.
Незабутні враження залишилися у дітей від концерту на лісовій галявині біля святкового вогнища. Перед присутніми виступили вихованці недільних шкіл, які порадували і вразили всіх своїм майстерним виконанням номерів. Дивлячись на виступ діток зникла суєта з думок, теплішало на серці, відчуття свята зігрівало душу.
Насамкінець благочинний отець Володимир вручивши дипломи учасників фестивалю, щиро дякував діткам, викладачам, духовенству, наміснику Іоанівського монастиря архімандриту Варлааму, батькам, усім тим, хто був залучений до організації такого прекрасного заходу. Батюшка висловив надію що маленькі прихожани і надалі будуть відвідувати недільні школи і стануть хорошим прикладом для інших дітей.
А ще, справжнім сюрпризом для дітей стали подарунки, які за дорученням Президента України В.Ф.Януковича, від Всеукраїнської громадської організації «Путь православних» особисто передав народний депутат України від Партії Регіонів Юрій Олександрович Болдирєв, з побажаннями здоров’я, щасливого дитинства і міцних знань.
А далі кожен учасник фестивалю висловлював своє бажання всім дітям і людям на землі. При цьому діти випускали у небо разом зі своїми побажаннями кольорові повітряні кульки. Віримо, що Господь почує прохання дітей. Також віримо, що зернятка любові і добра, посіяні викладачами, священиками та батьками у серця дітей проростуть і колись дадуть добрі плоди.
Православний дитячий фестиваль закінчився, багато хороших і доброзичливих відгуків лунало з вуст дітей та їх батьків. Тому зрозуміло, що проведення подібних заходів це новий етап у низці цікавих справ усіх недільних шкіл Ковельщини.