Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

14.06.2010. ЛУЦЬК. У Волинській єпархії пройшли урочистості з нагоди випуску

10 червня у Волинській духовній семінарії відбулися урочистості з нагоди випуску студентів. Цього року стіни навчального закладу залишили 21 юнак, 11 дівчат регентів-псаломщиків та 12 священнослужителів – випускників заочного сектору.
Урочистості розпочалися у Свято-Покровському кафедральному храмі Луцька святковою Божественною Літургією, яку очолив керуючий Волинською єпархією митрополит Луцький і Волинський Ніфонт. Проповідь на євангельську тему виголосив викладач ВДС протоієрей Рустик Капауз. Під час Літургії митрополит рукоположив студента третього курсу Вадима Міщура на диякона.
Після Літургії був відслужений подячний молебень, який з благословення владики очолив почесний ректор ВДС протоієрей Петро Влодек, після чого усі вирушили до приміщення семінарії, де випускникам були вручені дипломи і подарунки.
Вітаючи випускників, владика Ніфонт зокрема відзначив, що головний іспит їх очікує попереду – це саме життя. Він закликав колишніх семінаристів завжди бути справжніми православними християнами та керуватися в своєму житі тією доброю наукою, яку отримали у семінарії, щоб бути добрими пастирями, тому що саме таких чекають наші люди – щирих, чуйних та відданих проповідників-сіячів Слова Божого. Долучаючись до слів владики, щирі побажання висловили також ректор ВДС протоієрей Сергій Ющик та інші викладачі семінарії.
Двом випускникам Придатку Богдану та Шевчуку Василю за успішність та місіонерську діяльність митрополит вручив архієрейські грамоти. До речі, Придатко Богдан працював в інформаційно-просвітницькому відділі та більшість фотографій на офіційному сайті єпархії зроблені саме ним.
Наостанок випускники подарували Волинській духовній семінарії свої подарунки: випускники стаціонару та дівчата регентського класу подарували навчальні дошки.
В свою чергу ректор ВДС отець Сергій кожному випускнику вручив подарунок: нещодавно видану у Волинській єпархії УПЦ книгу «Богогласник» (збірка духовних пісень XVII-XX століть), Волинську ікону Божої Матері.