Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

08.06.2010. КІРОВОГРАД. Секретар єпархії взяв участь у відкритті фестивалю

До обласної філармонії Кіровоградщини, на фестиваль-конкурс вокально-хорового мистецтва «Калиновий спів» з’їхалися самодіяльні творчі колективи.
За благословенням архієпископа Кіровоградського і Новомиргородського Пантелеімона на відкритті пісенного свята побував секретар Кіровоградської єпархії, настоятель Спасо-Преображенського собору протоієрей Петро Сидора. Отець Петро відкрив фестиваль „Калиновий спів» і привітав всіх присутніх з цим прекрасним святом.
Нинішнього року мистецький захід проходив у дев’ятнадцятий раз. Учасники та гості свята уквітчали кущі калини, висаджені перед філармонією кольоровими стрічками — на знак веселкового різнобарв’я талантів степового краю.
Два дні тривало творче змагання у філармонійній залі, лунали пісні від малого і до великого учасника. У фойє презентувалася виставка декоративно-ужиткового мистецтва, де було представлено багато неповторних витворів самодіяльних майстрів: вишиванка, дерев’яні дива різьбярів, живописні картини, плетені мережива, м’які іграшки та вироби з паперу. Поруч із рукотворними чудесами красувались короваї, зроблені вмілими руками представниць кожного району.
Прес-служба Кіровоградської єпархії.