Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

31.12.2009. ЛУЦЬК. Пройшло богослужіння у військовій частині

29 грудня, за благословенням керуючого Волинською єпархією митрополита Луцького і Волинського Ніфонта, у спеціально облаштованому приміщенні на території частини № 1141 Внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України в місті Луцьку була відслужена Божественна Літургія. Богослужіння у військовій частині було організовано за сприяння єпархіального відділу в справах взаємодії з силовими структурами. Літургію звершував священик Георгій Віхоть, добре знайомий тутешнім солдатам, адже він відвідує з духовними бесідами цю частину вже не один рік. Зустрічі проходять у спеціально обладнаній Духовній Світлиці.
До Таїнств Сповіді та Святого Причастя приступили всі бажаючі з особового складу частини, як солдати строкової служби, так і офіцери. Усього причастилося близько ста осіб.
Слід зазначити, що така подія в межах регіону відбувається не вперше. Духовенство Волинської єпархії знаходить розуміння і підтримку з боку керівництва цієї військової частини. Священнослужителі Луцька систематично проводять зустрічі та бесіди із солдатами, під час яких розповідають історії з Біблії та обговорюють різноманітні духовні питання. А Сповідь і Причастя під час постів вже стали органічною частиною життя військової частини. Їм передує тривалий період підготовки та роз’яснення, адже серед солдатів трапляються такі, для яких це відбувається вперше.
На імпровізованому кліросі співали клірики храму Всіх святих землі Волинської протоієреї Олександр Мазурак і Петро Базюк, диякон Петро Провальський. Таїнство Сповіді проводив протоієрей Олександр Мазурак.
В кінці зустрічі отець Георгій звернувся до військовослужбовців з проповіддю про важливість слідування правилам Церкви Христової і участі у Церковних таїнствах. Військовослужбовці подякували священнослужителям за богослужіння, а священики попрощались із солдатами і побажали у духовній чистоті і радості зустріти великий і радісний день Різдва Христового.