Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

03.12.2009. ЛУЦЬК. В Духовній семинарії відбулась чергова педагогічна рада

1 грудня, в духовної семінарії відбулась чергова педагогічна рада, котру очолив керуючий Волинською єпархією ректор ВДС митрополит Луцький і Волинський Ніфонт.
Проректор ВДС по навчальні й роботі протоієрей Сергій Ющик розповів викладачам про нараду ректорів духовних учбових закладів РПЦ, котра відбулась 13 листопада у Храмі Христа Спасителя в Москві під головуванням Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила.
Отець Сергій звернув увагу на доповідь Предстоятеля РПЦ, котра характеризувала історичний екскурс стану духовної освіти в навчальних закладах РПЦ в XX столітті, а також аналіз становища, що склався на сучасному етапі відродження та реформування духовних шкіл.
Проректор ВДС з виховної роботи протоієрей Георгій Шевчук розповів про засідання Учбового комітету при Священному Синоді Української Православної Церкви, котре відбулось 27 жовтня в Києві в приміщенні Церковно-археологічного кабінету КДАіС. Отець Георгій розповів про різні питання виховної роботи в контексті навчальної реформи, методи організації робочого та вільного часу студентів, студентських послухів, дисциплінарні аспекти, що стосуються заохочень і стягнень, критерії вимог, що пред’являються до кандидатур вихователів.
Також на педраді були розглянуті питання внутрішнього життя навчального закладу.
Прес-служба єпархії