Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

01.12.2009. ТЕРНОПІЛЬ. Фларетовці вже четвертий раз намагаються захопити храм у селі Мусорівці

Ваше Блаженство!
29 листопада вже в четвертий раз відбулася спроба захопити новозбудований Свято-Покровський храм в селі Мусорівці Збаразького району Тернопільської області.
Храм збудовано на кошти нашої релігійної громади УПЦ і нами освячено.
Так, о 17 годині цього ж дня голова сільської Ради І.Гарматюк, особисто, розбив молотом замки на вхідних церковних дверях з метою створити належні умови для силового захоплення церкви духовенством та мирянами «Київського Патріархату», які об’єдналися в новоутворену релігійну громаду лише 30 жовтня 2009 р. Своїми незаконними діями голова Гарматюк спричинив матеріальну шкоду церкві па сумму 3000 гривень.
Представники влади стояли в цей час осторонь, а міліція «Беркут» приміняли свої силові методи до наших віруючих, відкидали їх від дверей церкви, даючи можливість захоплювачам КП увірватись в церкву, Люди, що були в храмі, не допустили їх всередину. Громадський порядок міліцією не був забезпечений,
Дії представників КП, влади, міліції свідчать про те, що вони не зацікавленні і не хочуть миру, єднання в Церкві та держави. Налаштовані на те, щоб зірвати мирні переговори, які ведуться між вищою церковною владою УПЦ та УПЦ КП.
Ось вони! Противники миру та споюю на Україні.
У зв’зку з цим, смиренно прошу Ваше Блаженство, Первосвятительських молитв.
Смиренний послушник Вашого Блаженства
† Сергій,
архієпископ Тернопільський і Кременецький