Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

14.08.2009. БІЛА ЦЕРКВА. Архієпископ Митрофан нагородив благодійників

Архієпископ Білоцерківський і Богуславський Митрофан з архіпастирським візитом перебував у Володарському благочинні, а саме у Свято-Троїцькому храмі с. Руде Село, де Його Високопреосвященство відслужив Божественну літургію.
Йому співслужили секретар єпархії архімандрит Никодим (Барановський), намісник Свято-Введенського чоловічого монастиря архімандрит Даміан (Давидов), благочинний Володарського округу протоієрей Миколай Сичевський та клірики Володарського благочиння. Візит правлячого архієрея до Володарщини відбувся з нагоди річниці дня явлення у с. Руде Село образу Божої Матері, що тепер іменується «Рудосільська».
Після Літургії Високопреосвященніший архієпископ Митрофан, згідно рапорту настоятеля Свято-Троїцького храму с. Руде Село протоієрея Ігоря Безоглюка, нагородив благодійників даного храму Ростислава Миколайовича Сольвар та Артемія Миколайовича Мініг – ювілейними орденами «1020-ліття Хрещення Русі», а також Олександра Володимировича Іваненко – архієрейською грамотою.
Після цього владика Митрофан у супроводі духовенства та вірян пройшов Хресною ходою до місця явлення святого образу, де відслужив молебень до Пресвятої Богородиці.
Історія Рудосільської ікони Божої Матері.