Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

06.08.2009. ЛУЦЬК. Престольне свято Свято-Іллінського храму

2 липня, в день пам’яті святого пророка Божого Іллі , керуючий Волинською єпархією митрополит Луцький і Волинський Ніфонт з нагоди престольного свята з архіпастирським візитом відвідав Свято-Іллінську общину Луцька ( район ДПЗ).
За Божественною Літургією владиці співслужили благочинний Луцької округи протоієрей Никанор Шимко, настоятель храму Всіх святих землі Волинської м. Луцька протоієрей Володимир Яцишин, клірик Свято-Покровського кафедрального храму м. Луцька ігумен Аліпій (Сапіга) та священики міста.
На прохання парафіян та настоятеля протоієрея Миколая Гуменюка владика Ніфонт після Божественної Літургії на церковному подвір’ї освятив велику надвірну ікону святого пророка Іллі. Під час хресного ходу священнослужителі окропили людей святою водою.
Після молитви митрополит привітав прихожан з престольним святом і побажав, щоб молитвами пророка Господь завжди допомагав усім лучанам, а особливо жителям району ДПЗ. Настоятель парафії отець Миколай подякував митрополиту за приїзд та молитви і побажав, щоб владика і надалі в доброму здоров’ї трудився для блага Христової Церкви.
Історія храму святого пророка Божого Іллі бере свій початок з 1996 року, коли під будівництво церкви була виділена земельна ділянка, освячено місце, де було встановлено пам’ятний хрест. Будівничі роботи розпочалися 2002 року і через п’ять років потому в місті постав величний храм. 27 листопада 2007 року Предстоятель УПЦ Блаженніший Володимир Митрополит Київський і всієї України у співслужінні митрополита Луцького і Волинського Ніфонта та єпископа Володимир-Волинського і Ковельського Никодима звершив чин освячення храму.
5 квітня цього року митрополит освятив нові дзвони для цього святого храму.
Прес-служба Волинської єпархії