Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

06.08.2009. ЛУЦЬК. Два роки виповнилося територіальному центру соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян

Два роки тому, 6 серпня, Президент України Віктор Ющенко відкрив у селі Білосток Луцького району стаціонарне відділення постійного проживання і лікарську амбулаторію територіального центру соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян.
З благословення митрополита Луцького і Волинського Нифонта духовно опікується цим закладом настоятель місцевого храму на честь святого Архангела Михаїла священик Миколай Левковець.
Здебільшого хворі й немічні, літні люди не можуть самотужки відвідувати храм, тому священик сам поспішає до своїх прихожан. Зцілити зболене старече серце, витерти сльозу на зморшкуватому обличчі, втішити і розрадити, просто мовчки вислухати, звершити Церковні Таїнства та обряди — ось далеко не повний перелік духовного опікування, яке здійснюють священнослужителі району. Вони є дорогими і завжди очікуваними гостями в будинках для людей похилого віку. Бо найбільшим бажанням стареньких у їхньому нинішньому становищі — бути почутими, і тому довго не відпускають вони своїх батюшок, виповідаючи їм своє минуле і сьогодення.
Під час богослужінь, літні люди мають можливість посповідатись та причаститись Святих Христових Таїн.
Існуючий заклад в селищі Торчин не задовольняв тих потреб, які є в районі щодо влаштування пенсіонерів, одиноких непрацездатних громадян інвалідів, які потребують сторонньої допомоги. Тому виникла необхідність розширення стаціонарного відділення. Згідно з рішенням Луцької районної ради під ці потреби було переобладнано дитячий садок у селі Білосток, що не використовувався з 1994 року. На сьогодні завершено усі будівельні роботи, укомплектовано необхідним обладнанням кімнати для проживання, медичні кабінети, приміщення їдальні, кухні, пральні.
Дане відділення може розмістити 60 одиноких непрацездатних громадян району і області, які втратили родинні зв’язки та не мають змоги себе обслуговувати. Стаціонарне відділення постійного проживання та лікарську амбулаторію територіального центру соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян буде обслуговувати 21 працівник лікарського, середнього медичного персоналу та технічної служби.
Прес-служба Волинської єпархії