Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

03.08.2009. РІВНЕ. Олександр Данильчук: Чутки про провокації у Рівному щодо приїзду Кирила перебільшені

Голова Рівненської обласної ради Олександр Данильчук вважає, що не варто було скасовувати візит Святійшого Патріарха Московського Кирила до Рівного. Про це ZAXID.NET повідомили у прес-службі Рівненської облради.
«На мою думку, чутки про можливі провокації були значно перебільшені. Мешканці Рівненщини — релігійно толерантний народ. Але обставини склалися так, що патріарх не побував у Свято-Воскресенському соборі у Рівному. Прикро, що ті рівняни, які там на нього чекали, так його і не побачили», — зазначив голова облради.
Нагадаємо, що Святійший Патріарх Московський Кирил 2 серпня мав відвідати Свято-Воскресенський собор у Рівному. Однак візит скасували. О 20:00 патріарший кортеж прибув до Корця, де Патріарх відвідав Свято-Троїцький жіночий монастир. Святійшого супроводжував предстоятель УПЦ Митрополит Володимир, представники духовенства, народні депутати та представники місцевої влади. Серед них — і голова обласної ради Олександр Данильчук.
3 серпня в Свято-Троїцькому жіночому монастирі Патріарх Московський відправить Божественну літургію, після чого має намір відвідати Свято-Миколаївський монастир в с. Городок біля Рівного.
ZAXID.NET.