Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

21.04.2009. КИЇВ. Блаженніший Митрополит Володимир поздоровив дітей з функціональними обмеженнями із святом світлої Пасхи

В день Святої Пасхи, на території Києво-Печерської Лаври (перед адміністративним корпусом Київських духовних академії і семінарії) відбулась пасхальна акція соціальної допомоги дітям із функціональними обмеженнями та їх батькам.
У заході взяли участь спеціалісти з соціальної роботи, волонтери, вихованці Київських духовних шкіл, журналісти.
Організаторами виступили: Українська Православна Церква та Київський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді виконавчого органу Київської міської ради.
Зі словами вітання до гостей звернулись: Предстоятель Українськой Православної Церкви Блаженніший Митрополит Володимир та заступник столичного мера Віталій Журавський.
Архіпастир поздоровив дітей зі святом Пасхи і побажав Божої любові та миру в кожній дитячій душі.
«Сьогодні особливий день, особливе свято. Сьогодні воскрес із мертвих Господь наш Іісус Христос ― Джерело нашого життя та нашого спасіння. Бог дає кожній людині земний шлях, яким би він не був ― гірким чи солодким. І Бог піклується, в першу чергу, про тих, хто потребує Його підтримки. Я бажаю в цей святий день, щоб воскресший Христос послав вам терпіння і велику радість, щоб ви змогли завжди хвалити Бога і радіти життю», ― сказав у своєму вітальному слові Митрополит Володимир.
Наприкінці заходу діти отримали із рук Предстоятеля іконочки Воскресіння Христового, м’які іграшки, пасхальні крашанки і солодощі.
Також дітки подарували Першосвятителеві сувеніри, зроблені власноруч.
Під час акції хор Київських духовних академії і семінарії під управлінням ігумена Романа (Підлубняка) порадував усіх пасхальними песнеспівами.
Для гостей була проведена екскурсія територією Києво-Печерської Лаври.

orthodox.org.ua