Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

21.04.2009. КИЇВ. На місці майбутнього Свято-Воскресенського кафедрального собору Блаженніший Митрополит Володимир звершив Пасхальну Вечірню

В день світлого Христового Воскресіння, Предстоятель Української Православної Церкви звершив Вечірню на площі перед дерев’яним храмом на честь Всіх святих комплексу кафедрального собору Воскресіння Христового міста Києва.
Його Блаженству співслужили вікарні архієреї: ректор Київських духовних академії і семінарії архієпископ Бориспільский Антоній, єпископ Макарівський Іларій, секретар Предстоятеля УПЦ єпископ Переяслав-Хмельницький Олександр, єпископ Васильківський Пантелеімон, а також духовенство столиці.
Перед початком богослужіння до храму було доставлено капсулу з Благодатним вогнем, яку напередодні привезла офіційна делегація Української Православної Церкви до столиці України, після чого Блаженніший Владика благословив присутніх свічками, запаленими від цієї капсули.
Під час Вечірні Архіпастир відзначив заслуги столичного духовенства. За понесені труди на церковній ниві і як благословення на наступні Митрополит Володимир удостоїв священнослужителів богослужбових нагород.

Після служби Митрополит Володимир звернувся до присутніх із словами настанови:
«Будемо вдячні Милосердному Господу, Котрий дав нам ще раз в нашому житті цьогоріч пережити радість великого свята, і в ньому черпати для себе сили для зцілення наших немощей, нашого зміцнення фізичного і духовного».
На богослужінні також були присутні відомі політики, спортсмени, артисти та інші знаменитості. Серед них були: багаторазова олімпійська чемпіонка Яна Клочкова, чемпіон світу з боксу Володимир Вірчіс, акторка Ольга Сумська з родиною, актор та режисер Георгій Делієв, підприємець Тимофій Нагорний та інші.
Насамкінець, Архіпастир окропив присутніх святою водою.

orthodox.org.ua