Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

17.11.2008. ЛУЦЬК. Відбулися збори духовенства єпархії

13 листопада, відбулися збори духовенства Волинської єпархії. Передусім було розглянуто ряд питань дисциплінарного характеру. Митрополит Ніфонт довів до відома кліру рішення Священного Синоду УПЦ від 11 листопада 2008 року. Особливо звернув увагу духовенства на постанови щодо діяльності Союзу православних братств України, також про те, якої духовної шкоди, може завдати друкована і відеопродукція цієї організації.
Для духовенства Волинської єпархії, значна частина якого прибула з віддалених куточків єпархії, було презентовано факсимільне видання унікальної книги М. І. Теодоровича «Волынь в описаниях городов, местечек и сел в церковно-историческом, географическом, этнографическом, археологическом и др. отношениях. Том 5. Ковельський уезд». Багато священиків саме з цієї книги можуть ознайомитись з історією своїх парафій. Сучасне видання було здійснене через 105 років після виходу книги в світ, з нагоди 1020 – річчя хрещення Київської Русі за сприянням митрополита Ніфонта і єпископа Никодима та народного депутата України V-го скликання Анатолія Горбатюка
В заключній частині духовенство на чолі з архіпастирем вшанувало пам’ять недавно спочилого найстарішого клірика Волинської єпархії протоієрея Іоанна Костюка. Хор у сотні голосів заспівав новопреставленому «Вічная пам’ять».
Прес-служба Волинської єпархії УПЦ