Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

06.08.2008. РІВНЕ. В єпархії тривають урочистості з нагоди ювілею Хрещення Русі

За благословенням архієпископа Рівненського і Острозького Варфоломія, починаючи з дня пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира, і до кінця вересня, у межах єпархії пройде відзначення 1020-річчя Хрещення Русі. Святкування включатиме святкові богослужіння в парафіях кожного з благочинь єпархії. На завершення святкування відбудеться фестиваль духовної пісні в місті Рівному.
Першим серед урочистостей було звершено богослужіння 2 серпня, в день пам’яті святого пророка Божого Іллі, в Городоцькому Свято-Миколаївському жіночому монастирі. На запрошення владики Варфоломія розділити духовну радість цього дня до монастиря прибули шановані гості: архієпископ Люблінський і Холмський Авель (Польська Православна Церква), архієпископ Тверський Віктор (Руська Православна Церква), єпископ Володимир-Волинський і Ковельський Никодим, а також духовенство і велика кількість віруючих.
Богослужіння пройшло на подвір’ї монастирського храму в ім’я святого пророка Іллі. Після завершення служби був відправлений святковий молебень з Хресним ходом навколо острова, на якому розташований монастир.
Владика Авель звернувся із словом повчання до віруючих, у якому розповів про важливість віри, молитви, страху Божого і вшанування святих у справі спасіння.
Архієпископ Віктор подякував владиці Варфоломію за запрошення і зазначив, що таке спільне богослужіння показує не лише єдність Церкви Христової, а також єдність братських народів Святої Русі, що перебувають у єдиній вірі.

orthodoxy.org.ua