Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

15.07.2008. КИЇВ. Бюджетні законопроекти, що звільняють релігійні організацій від конкурсів з оренди майна, будуть розглянуті парламентом восени

В останній день другої сесії Верховної Ради України депутатам не вдалось ухвалити законодавчі зміни до Державного бюджету України на 2008 рік, які серед іншого передбачають звільнення релігійних організацій від необхідності участі у конкурсах з оренди державного та комунального майна, що використовується ними для забезпечення проведення богослужінь, релігійних обрядів та церемоній.
Як повідомлялося раніше, відповідний законопроект було подано у парламент Кабінетом Міністрів України (реєстр. № 2481 від 07.07.2008 р.). Пізніше за ініціативи Президента України було внесено альтернативний законопроект бюджетних змін (реєстр. № 2481-1 від 10.07.2008 р.), який містить аналогічні положення відносно звільнення релігійних організацій від орендних конкурсів.
Під час голосування у Верховній Раді України жоден із зазначених законопроектів не набув достатньої кількості голосів для ухвалення у якості закону. За результатами розгляду цих проектів 250-ма голосами депутатів було прийнято рішення направити обидва зазначені законопроекти на повторне перше читання та доопрацювання до Комітету з питань бюджету. Відповідно до ухваленого парламентом календарного плану чергова третя сесія Верховної Ради України шостого скликання розпочне свою роботу на початку вересня 2008 року.

Посилання на джерела:

http://www.rada.gov.ua:8080/pls/radac_gs09/h_time_g?day_=11&month_=07&year=2008&krit=0