Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

15.08.2007. ЛУЦЬК. Завершилися вступні іспити до Волинської Духовної Семінарії на 2007/2008 навчальний рік

Вступні іспити проходили в три етапи: спочатку абітурієнти написали письмові роботи, потім показали вступній комісії свої знання молитов та біблійної історії, на останок було перевірено їх вокальні дані.
Під час вступних іспитів абітурієнти, мешкаючи у Волинській Духовній Семінарії, вже мали змогу ознайомитися з семінарським життям. Також вони молилися на урочистому богослужінні з нагоди свята святого великомученика і цілителя Пантелеімона. Протягом усієї вступної сесії юнаки та дівчата мали змогу поспілкуватися із викладачами ВДС, які є не тільки священнослужителями, а й досвідченими педагогами. Окрім того юнаки відвідали музей Волинської ікони та звершили екскурсію по м. Луцьку. Особливо приємно відзначити, що серед цьогорічних юнаків, які подали документи для вступу у Волинську Духовну Семінарію, є такі, які свого часу брали участь у дитячих таборах, що проводилися вихованцями ВДС для недільних шкіл.
За підсумками вступних іспитів до першого класу ВДС на 2007/2008 навчальний рік зараховано 31 юнака, а на курси регентів-псаломщиків, які діють при ВДС — 15 дівчат.
Прес-служба Волинської єпархії.