Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

15.08.2007. КИЇВ. В Зазим’ї відбулось освячення Поклонного хреста

Винесення честних древ Господа нашого Іісуса Христа традиційно вважається в с.Зазим’ї дитячим святом. Саме в цей день, який прикрашений духмяними чорнобривцями і васильками, до святого Причастя в Зазимський храм приходить дуже багато дітей. Цього року також не було виключення, дітки з самого початку Служби Божої прийшли до храму. Найменших привели батьки, старші прийшли самі.
Крім цього свято позначено ще однією важивою і навіть історичною подією в житті села. Відбулось освячення Поклонного хреста при вїзді в село Зазим’є. Після Божественної Літургії і освячення води настоятель, прихожани і гості вирушили хресним ходом від храму до Поклонного хреста. Відстань від храму до місця освячення близько трьох кілометрів, які прочани здолали в молитві і співі з особливою легкістю. Вінчав Хресний хід Животворящий Хрест Господній прикрашений василькими і квітами. Йшло багато дітей. Також прикрасили хресний хід сестри милосердя храму святителя Михаїла першого митрополита Київського з настоятелем протоієреєм Романом Барановським.
Чин освячення Поклонного хреста здійснив настоятель храму протоієрей Олександр Генераленко. Після освячення відбувся духовний концерт. Зазимців привітали настоятель храму отець Олександр, заступник голови райдержадміністрації О. Дармограй, голова Зазимської селищної ради Л. Спичак.
В концерті виступили протоієрей Роман, настоятель храму святителя Михаїла першого митрополита Київського з піснею «Рано, ранесенько в неділю», прихожанка зазимського храму поетеса О. Щиголь, фольклорний народний колектив «Живемо» з церковними піснеспівами, народна артистка України Ала Кудлай з піснею «Молюся Тобі піснею», лауреати міжнародних конкурсів Ашот Айвазіан і Армен Костанд’ян з піснею «Чорнобривці», Ірина Книш з віршем «Молитва». Після концерту був організований савятковий обід на церковному подвір’ї.
Відтепер село буде прикрашати Поклонний хрест, освячуючи і благословляючи всіх в’їзджаючих і виїзджаючих із села. Хрест був зроблений і встановлений за проектом місцевого архітектора Володимира Суботовського, за кошти місцевих підприємців.
Подібні заходи є дуже корисними для спасіння людини і тому, настоятель має надію, що такий хресний хід стане традиційним для Зазим’я.
Диякон Анатолій Слинько.