Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

27.04.2007. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Клірик єпархії взяв участь у відкритті фестивалю

На запрошення оргкомітету фестивалю західноукраїнського регіону «Світ талантів «Поділля-2007», з благословення Високопреосвященнішого АНТОНІЯ, Архієпископа Хмельницького і Шепетівського, секретар Хмельницької єпархії УПЦ протоієрей Олександр Дацюк взяв участь у відкритті фестивалю, яке відбулося у приміщенні Хмельницької обласної філармонії. У вітальному слові було сказано наступне:
«Вельмишановне журі, організатори фестивалю, дорогі діти, батьки, браття і сестри! Від імені Високопреосвященнішого АНТОНІЯ, Архієпископа Хмельницького і Шепетівського вітаю усіх учасників і гостей фестивалю з добрим початком благої справи, мета якої – залучення до прекрасного, до краси, творчості, мистецтва, адже, за словом великого Достоєвського саме «краса врятує світ». Творчість, водночас, найяскравіша ознака богоподобія людини…
Фестиваль носить назву: «Світ талантів «Поділля-2007». Зі сторінок Святого Письма нам відомо – кожна людина отримує таланти від Господа різною мірою – хто 10, а хто лише один талант. Але усім відомо й те, що справа полягає не у тому скільки отримано талантів, але у тому, як ми змогли їх реалізувати. Часто володар лише одного таланту шляхом плідної та наполегливої праці стократно примножує його, а часом – навпаки, той, хто мав 10 талантів губить їх, «закопуючи у землю» своєю лінню та бездіяльністю.
Тож, примножуйте Божі дарування! Не закопуйте своїх талантів і головне – пам’ятайте, успіх – це Божа милість і нехай він не затьмарить гординею очі нікому, але навпаки – сповнить серця вдячністю Господу.
Нехай Ангел-Охоронець оберігає усіх вас від прикрих несподіванок, а Господь нехай благословить добре починання й дарує усім присутнім усі необхідне для життя і спасіння!
Христос Воскрес!»
Після промови, журі та учасники фестивалю були окроплені свяченою водою. Журі фестивалю очолила заслужена артистка України – Марія Ясіновська. У урочистому відкритті, також, взяли участь заступник міського Голови з гуманітарних питань та освіти – В.Г. Байдич, Голова міського відділу освіти – В.Р. Козубняк, громадськість міста, гості з інших областей Західного регіону.
Прес-служба Хмельницької єпархії