Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

25.04.2007. РІВНЕ. Архієпископ Варфоломій побував з робочою поїздкою в Корейській Народно-Демократичній Республіці

Днями архієпископ Рівненський і Острозький Варфоломій повернувся з КНДР де перебував у складі делегації Міжнародного Благодійного фонду «Меценати Століття». Владика Варфоломії прийняв участь у всіх заходам, які проводив Міжнародний Благодійній фонд разом з представниками Корейських владних структур та різноманітних громадських організацій. Зокрема, владика взяв участь у всенародному святкуванні 95-ї річниці з дня народження корейського вождя Кім Ір Сена, корейському фольклорному святі «Аріран» в якому брало участь біля 90 тисяч учасників художньої самодіяльності, а також Міжнародному пісенному фестивалі «Квітнева весна».
Під час перебування закордоном архієпископ Рівненський Варфоломій мав зустріч з офіційними особами КНДР, послом Російської Федерації з КНДР Сухиніним, представниками православної громади Пхеньяна. 15 квітня, в день пам`яті апостола Фоми, В Свято-Троїцькому соборі Пхеньяна владика звершив Божественну літургію, за якою молились члени делегації, представники російського посольства та православні корейці.
Того ж дня православний ієрарх на офіційній церемонії відкриття архітектурно-паркового комплексу «Меценати Століття » освятив пам’ятний знак «Добрий Ангел Миру».
Прес-служба Рівненської єпархії