Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

23.04.2007. КИЇВ. Представники Групи компаній «Фокстрот» привітали вихованців недержавного навчально-виховного закладу

Організатор соціального проекту «Велике серце маленького життя» Группа компаній «Фокстрот» разом із партнерами продовжує опікуватися проблемами дитячих будинків України. «Колиска дитячої надії» — незвичайний заклад. 18 його маленьких мешканців не схожі на вихованців дитячого будинку. Вони виглядають як брати й сестри, як одна велика, але дружня родина. Незважаючи на відсутність державної підтримки, персонал наполегливо та самовіддано робить почесну й святу справу — повертає дітям з проблемних родин повноцінне дитинство, дарує любов, доброту та душевне тепло, залучаючи до процесу виховання благодійників, які назавжди стають друзями Дитячого будинку.
20 квітня «Колиска» святкувала сім років від дня заснування. Колектив закладу та його маленькі вихованці запросили на цей маленький ювілей усіх своїх друзів. Серед них — і ГК «Фокстрот» разом з партнером по проекту «Велике серце маленького життя». Гості стали свідками чудової та яскравої вистави, яку приготували маленькі мешканці «Колиски» разом з їх вихователями. Діти влаштували справжню театралізовану постановку, присвячену весні й любові — інсценували веснянки, виконали оригінальний танок «Кульбабки», театралізували «Вальс квітів», грали на народних інструментах. Керівник закладу, Тетяна Петруннікова, іноді сама дивується: «Буває так, що ми прогнозуємо реабілітацію дитини через три місяці, а проходить півтора-два місяці, й дитина вже виходить на таку творчу висоту! На це впливає обстановка в колективі – діти самі «витягують» одне одного» – каже вона.
Тетяна Миколаївна розповідає про свій заклад: «Зараз дітей до нас направляють з Києва (раніше — тільки з області, бо с. Новосілки підпорядковані Києво-Святошинському району). Ми уклали договір з КМДА про співпрацю, бо у Києві ця робота поставлена краще, ніж в області. Столичні спеціалісти працюють швидше та мобільніше. Швидше реагують на випадки порушення прав дитини у дисфункціональних родинах, швидше оформлюють належні документи для передачі дитини у подібні до нашого заклади. Сьогодні ми маємо ліцензію на одночасне виховання у Дитячому будинку «Колиска» 35 дітей, з них 25, за умовами, мають бути дошкільниками. Це правильно, що у нас виховуються діти не старше 10 років – потрапила дитинка до нас, а тут всі однолітки. Одразу дружба зав’язується, спільний інтерес. Дівчинка Аня, наприклад, у нас живе всього два тижні, а хіба скажеш по ній? Вже наша. Колектив тепло прийняв й дитина одразу відігрілася».