Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

06.04.2007. КИЇВ. Міліція забезпечить правопорядок під час святкування Великодня

Центр зв’язків з громадськістю ГУМВС України в м. Києві розповсюдив наступну заяву: “7-8 квітня 2007 року в усіх населених пунктах України проводитимуться масові заходи у зв’язку з відзначенням релігійного свята — Світле Христове Воскресіння, найбільші з яких пройдуть в столиці України – місті Києві.
У зв’язку з цим столичною міліцією вжито ряд організаційних та практичних заходів щодо забезпечення надійної охорони громадського порядку та безпеки в столиці.
З метою недопущення сутичок між віруючими різних конфесій під час святкових заходів, начальниками районних управлінь попередньо проведено роз’яснювальну роботу з священнослужителями та представниками релігійних конфесій щодо дотримання вимог чинного законодавства.
З поміж числа найбільш професійно підготовлених, досвідчених працівників міліції здійснено якісний добір особового складу, проведено ретельний інструктаж щодо дотримання дисципліни та законності, ввічливого ставлення до громадян тощо.
Головним управлінням МВС України в м. Києві підготовлено орієнтовний відповідний розрахунок сил і засобів Київського гарнізону міліції. У 99 культових спорудах, розташованих у столиці України та на прилеглих до них територіях під час проведення релігійних масових заходів охорону громадського порядку буде забезпечувати 1630 працівників міліції та військовослужбовців внутрішніх військ МВС України, із них майже 1000 слухачів і курсантів Київського Національного університету внутрішніх справ. Основна мета правоохоронців під час проведення святкових заходів – не допустити порушень громадського порядку та скоєння злочинів, тому посилену охорону вказаних об’єктів буде розпочато вже з 17-ї години 7 квітня.
Працівниками Управління Державної автомобільної інспекції ГУМВС України в м. Києві забезпечуватиметься безпека дорожнього руху транспорту та пішоходів у місцях проведення релігійних заходів.
У зв’язку з подовженням роботи на одну годину та початком роботи на одну годину раніше Київського метрополітену, а також з метою забезпечення належного рівня охорони громадського порядку на майже всіх станціях та прилеглій до них території буде посилено наряди міліції.
Правоохоронці зроблять все від них залежне, аби свято було проведено на високому рівні, без ексцесів та непорозумінь. Також столична міліція звертається до киян та гостей столиці з проханням дотримуватися чинного законодавства, негайно інформувати правоохоронні органи про всі види правопорушень, проявляти високу культуру та повагу до оточуючих з метою збереження спокою та святкового настрою”.