Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

02.04.2007. КИЇВ. Відбулися семінари для священнослужителів, присвячені питанням протидії епідемії ВІЛ/СНІД в Україні

З 22 по 28 березня працівниками Всеукраїнського Благодійного Фонду «Віра. Надія. Любов», створеного на базі Синодального відділу благодійності та соціального служіння було проведено ряд семінарів для священнослужителів.
Основною темою семінарів було питання протидії епідемії ВІЛ/СНІД в Україні, ролі Церкви в цій протидії, а також ролі Церкви в боротьбі з дискримінацією та стигматизацією ВІЛ-інфікованих. Ці заходи стали можливими за підтримки Мережі громадянської дії в Україні (UCAN).
Семінари пройшли в Одесі, Миколаєві та Дніпрпетровську. Черговий раз свою соціальну активність показали Миколаївська та Дніпропетровська єпархії: на зустрічі приїхало більше 200 священників з різних благочиній та приходів, самі ж зустрічі були організовані на найвищому рівні. Окрім того, на тренінгах були присутні та активно приймали участь митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней та архієпископ Миколаївський і Вознесенський Питирим.
Найбільш важливими темами, що обговорювались, виявились теми повязані саме з ставленням до ВІЛ-інфікованих. Багато хто з присутніх поділився досвідом діяльної допомоги людям, що живуть з ВІЛ-позитивним статусом. Усім учасникам була роздана методична література та інформаційні посібники.
І як зазначив один з учасників семінару, що саме завдяки таким заходам, наша Церква не стоїть поза найболючішими проблемами сьогодення, а вкладає в боротьбу з ними немалу долю зусиль.