Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

16.03.2007-06.04.2007

РАСКОЛЫ. ЕРЕСИ. СЕКТЫ

16.03.2007. НЕМИРІВ. У місті активізуються псевдохристиянство, язичництво й сатанізм
На жаль, Україна не тільки має таке законодавство, що відкриває фактично необмежені можливості для будь-яких сект, але й плодить їх на своїй території. Історія з «Білим братством», яка ледь не привела до масового суїциду молоді на Софійській площі, так нічому нашу владу і не навчила. Дивно, але в Рік захисту дитини, яким був проголошений 2006-й, створилися структури, від яких треба захищати самих дітей.
Наприклад, на Немирівщині нещодавно відбулася триденна конференція нібито молодих християн. Втім, чому все проходило під прапором хрестоносців, – тема для роздумів, адже вже тричі під цим прапором у Немирові проходять подібні конференції. Спроби взяти будь-яке пояснення в організаторів цього заходу не увінчалися успіхом. Мету зібрання трьохсот молодих людей пояснювати ніхто не збирався. Втім, довелося почути і таке: «Нічого розказувати не будемо, бо нас не так розуміють. Журналісти про нас неправильно пишуть». Але сказали, що, мовляв, молодь приїхала з усього світу. Яку ж мету переслідували учасники немирівської конференції «Світ під прицілом», залишається загадкою для усіх.
До речі, останнім часом стали атакувати Немирів і язичники. Своєрідні зимові «Шешори» влаштували недавно на скіфських валах близько шістдесяти молодих художників Києва, Львова, Одеси, Вінниці і навіть Китаю. Ця акція проходила за підтримки управління у справах сім’ї, молоді та спорту Вінницької облдержадміністрації.
До речі, такі видовища влаштовані вже вдруге, але цьогоріч трохи зміщені у часі, бо все зводилося до відсутності снігу. Ставки на валах у попередньому проекті перетворювалися на картини з допомогою підошов, а тепер стали схожими на райдугу, де переважали «українські” кольори: червоні, сині, жовті та чорні – такою була ідея заходу під незрозумілою, проте в деякій мірі промовистою назвою «Аплікація духу».
За словами Олександра Нікітюка, голови обласної громадської організації «Лабораторія актуальної творчості», якому належить ідея такого заходу, саме за допомогою цих зображень «молоді художники звертаються до неба, до великого космосу, духовного накладання сучасного на давню територію городища». Такий собі язичницький вінігрет!
Молодь, поспілкувавшись у такий спосіб з давниною, на кілька хвилин запланувала розбудити на скіфських валах… сплячого дракона, який, як чомусь вважають прихильники авангардизму, спить саме тут. А китайські художники вималювали його на снігу з неймовірною легкістю, бо це їхній державний символ.
Здається, що це такі собі безневинні іграшки і що наше молоде покоління у такий спосіб з користю проводить час. Організатори такого шоу на снігу з язичницьким присмаком намагалися пояснити, що це набагато краще (!), аніж дозвілля у барах та дискотеках.
І, що дивно, у нашій православній країні такі забавки підтримують державні структури. Втім, через брак часу державні мужі у суть таких горе-акцій вдумуватися не спішать. Тому й не дивно, як у нас з неймовірною швидкістю плодяться різні секти.
Чого лишень не розповідають на Немирівщині про сатаністів… Кілька років тому у Брацлаві наклав на себе руки студент одного з вінницьких вузів, милий хлопчина, який закінчив школу із золотою медаллю. Якось мати помітила, що син став одягатися у все чорне. За її запитання, — чому такий колір, — відповів, що просто подобається. Мати і повірила. А згодом сина знайшли повішеним на верхівці дерева в долині Південного Бугу. Говорили, що цього хлопчину, який потрапив під вплив сатаністів, змушували знайти собі жертву і розквитатися з нею. Юнак, який виріс в порядній сім’ї, зважитися на це не зміг і наклав на себе руки. А потім на це місце приїздили якісь невідомі, танцювали там свої ритуальні дикі танки. Люди, що живуть неподалік, це все бачили.
У Воробіївці, біля Бугу, прийшли якось на відпочинок кілька сімейних пар. Стали вибирати собі зручне місце і… заклякли від несподіванки: розіп’ята ворона, ритуальне багаття, невідомі написи, витоптана трава. Тікали від цього місця, яке завдало дикого страху, якнайдалі. До речі, про подібні знахідки на Немирівщині розповідають часто. Проте — хто до цього дослухається, аналізує?
Василь Олександренко,
інформаційний відділ Тульчинської єпархії

28.03.2007. КИЕВ. Теперь униаты могут молиться на Ющенко
Как сообщает газета «Сегодня», художник со Львовщины Орест Хоркавый нарисовал «молодого и красивого» Виктора Ющенко, на которого, как на Христа(!), сходит Святой Дух в виде голубя. «Компанию» среди облаков ему составляют святые князь Владимир и княгиня Ольга. Чуть ниже на полотне президент царственно восседает на троне с булавой в одной руке, а в другой держит с сосудом с ядом (намек на отравление, которое он пережил(?) в период предвыборной кампании). А внизу — «оранжевый» Майдан со всеми его действующими лицами. Среди них и Александр Мороз с Анатолием Кинахом, которых «оранжевые» теперь называют «предателями» и «иудами». Эту картину Хоркавому заказал греко-католический священник из Донецка Василий Пантелюк сразу после «помаранчевой революции». Хотел повесить в своем офисе при церкви. «Хоть молись на нее, очень душевно», — одобрил еще недописанное полотно, очень смахивающее на икону, священник. Вскоре он получит ее в собственность.

06.04.2007. КИЕВ. Спортсменам вернут легкоатлетический манеж, занимаемый «Посольством Божьим»
Легкоатлетический манеж в Киеве вскоре будет возвращен спортсменам и детям. Об этом заявил заместитель председателя ВР Украины Николай Томенко после получения ответа из Генпрокуратуры на свой депутатский запрос, в котором просил принять соответствующие меры относительно соблюдения законности во время использования религиозной организацией «Посольство благословенного Царства Божьего для всех народов» помещения легкоатлетического манежа Киевской городской школы высшего спортивного мастерства.
Как сообщили в пресс-службе Томенко, по информации Генпрокуратуры, прокуратура Днепровского района г. Киева проведет дополнительную проверку по возбуждению уголовного дела в отношении служебных лиц ВБФ «Социальное партнерство», которое заключало договор аренды на помещение легкоатлетического манежа Киевской городской школы высшего спортивного мастерства, которое использовались религиозной организацией «Посольство Божье».
В ответе Генпрокуратуры также отмечается, что по факту служебной халатности должностных лиц Государственной исполнительной службы из-за потери в ГИС материалов исполнительного производства возбуждено уголовное дело по признакам преступления, предусмотренного ч. 1 ст. 367 Уголовного кодекса Украины.
Кроме того, отдел ГИС Днепровского районного Управления юстиции обратился в хозяйственный суд г. Киева с запросом о выдаче дубликата приказа этого суда по указанному делу.
В своем обращении к Генпрокуратуре Н.Томенко отмечал, что, несмотря на наличие более десяти судебных решений, включая решение Высшего хозяйственного суда и Верховного суда Украины, помещение легкоатлетического манежа до сих пор противозаконно занято церковью и используется для проведения ее богослужений. По данным депутата, с ноября 2003 года за использование церковью этого помещения в бюджет города не поступают средства, в результате чего потери города составляют свыше полутора миллиона гривен. Кроме того, из-за отказа «Посольства Божьего» освободить помещение центрального зала манежа нет возможности приступить к запланированным работам по реконструкции.
MIGnews.com.ua