Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

17.11.2005. ВІННИЦЯ. Митрополит Макарій представив вінницькому духовенству новопризначеного вікарного єпископа

Указом Священного Синоду Української Православної Церкви у Вінницьку єпархію призначений вікарний єпископ. Ним став колишній вікарій Київської Митрополії єпископ Васильківський Пантелеімон, намісник Глинської Пустині, що у Сумській області. Новий титул владики Пантелеімона “Шаргородський”, вікарій Вінницької єпархії. Свого помічника духовенству Вінниці представив керуючий єпархією митрополит Вінницький і Могилів-Подільський Макарій на нещодавніх зборах, які відбулись у єпархіальному управлінні. Крім міського духовенства на зборах були присутні благочинні усіх районів та настоятелі монастирів.
Представляючи нового єпископа, митрополит Макарій відзначив, що владика Пантелеімон не чужий для Вінницької єпархії. Колись давно, на початку свого духовного шляху молодий юнак родом з сусідньої Хмельниччини саме від Вінницького владики приймав благословення на навчання і у Вінниці готувався до вступу у Московську духовну семінарію. Потім у Москві, майбутній владика займав посаду ризничого у Свято-Даниловому монастирі, а згодом проходив служіння у Місії Руської Православної Церкви в Єрусалимі. Повернувшись до України, отець Пантелеімон був призначений казначеєм Києво-Печерської Лаври, а згодом Блаженнішим митрополитом Володимиром рукоположений у сан єпископа. Владика Пантелеімон багато потрудився у відродженні Глинської Пустині – монастиря у Сумській єпархії, куди був призначений намісником і де його запам’ятали як гарного адміністратора та організатора духовного життя обителі. “Я вважаю для почесним бути вікарієм у такого мудрого і авторитетного архіпастиря, яким, безумовно є митрополит Макарій і буду допомагати владиці в усьому” – сказав єпископ Пантелеімон, звертаючись до вінницького духовенства і представників місцевих ЗМІ.
На зібранні духовенства також обговорювалися питання підготовки до святкування ювілею Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Володимира, співпраця духовенства з обласним управлінням МНС та різні питання внутрішнього життя Вінницької єпархії.
Прес-служба Вінницької єпархії.