Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Сентябрь 26th, 2005

26.09.2005. ДНЕПРОПЕТРОВСК. Освящено общежитие юридической академии

Митрополит Ириней по приглашению ректора юридической академии
генерал-майора милиции Александра Негодченко совершил чин освящения нового здания студенческого общежития. На освящении присутствовали начальник управления МВД в области генерал-майор Владимир Евдокимов, представители областной госадминистрации и прокуратуры.

26.09.2005. ЛЬВІВ-БЕЛГРАД. Архієпископ Львівський і Галицький Августин відвідав Сербію

17 вересня архієпископ Августин на запрошення єпископа Новосадського і Бачського, Сомборського і Сегединського Іринея (Сербська Православна Церква) відвідав місто Новий Сад. У єпархіальному управлінні делегацію УПЦ прийняв єпископ Іриней. Наступного дня владики відправили Божественну літургію у Свято-Георгіївському кафедральному соборі міста. 21 вересня архієпископ Августин та єпископ Іриней з сонмом духовенства співслужили Святішому патріарху Сербському Павлу у церкві Різдва Пресвятої Богородиці у Белграді. Цього ж дня владики мали зустріч зі Святішим патріархом Павлом.

26.09.2005. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. У селі Пилява відбулося свято «Козацька звитяга»

У селі Пилява Старосинявського району відбулося свято «Козацька звитяга». Так було відзначено 410-у річницю з дня народження гетьмана України Богдана Хмельницького та 357-у річниця історичної битви під Пилявою. Тут, на березі річки Ікви, у вересні 1648 року Богдан Хмельницький здобув блискучу перемогу над польським військом, відкривши шлях до визволення українського народу. В урочистостях з нагоди цього свята взяв участь архієпископ Антоній з духовенством Старосинявського і Хмельницького районів. Він відслужив панихиду по загиблим козакам – визволителям в храмі села Пилява.

26.09.2005. КАМ’ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКИЙ. Пам’ятника папі римському Іоанну-Павлу-II на території міста не буде

Міська рада внесла зміни до прийнятої 16 червня 2005 постанови щодо увіковічення пам’яті римського понтифіка та встановлення йому пам’ятника в історичній частині міста. Нагадаємо, що 17 серпня 2005 року 50 священиків Української Православної Церкви Кам’янець-Подільського району прийшли на сесію міської Ради, щоб від імені православної громади виразити протест проти рішення про встановлення пам’ятника та вручити підписи православних громадян міста під меморандумом протесту.
Подробней…

26.09.2005. КИЕВ. В пресс-службе УПЦ побывали богословы из Европы

В столице Украины завершила работу международная научная конференция «Богословское и философское осмысление исихастской традиции». Пресс-службу Украинской Православной Церкви посетили ее участники – доктор богословия, профессор Свято-Сергиевского Православного богословского института в Париже Йоост ван Россум и лицентиант теологии, директор института отношений государства и церквей в Братиславе Михаэла Моравчикова. Вместе с кандидатом философских наук, ученым секретарем Киевского религиозно-философского общества Наталией Филиппенко они поделились своими впечатлениями от конференции и рассказали об ее итогах.

26.09.2005. ДОНЕЦК. Священники епархии рассказали о празднике Воздвижения Креста Господня в прямом эфире областной телерадиокомпании

В студии областной телерадиокомпании прошел часовой прямой эфир программы «Дорога к храму». В этот раз она была посвящена приближающемуся празднику Воздвижения Креста Господня. Вопросы к священникам, присутствовавшим в студии, поступали как от православных верующих, так и от представителей иных конфессий, которые интересовались учением Православной Церкви о Кресте. Кроме главной темы, были затронуты другие вопросы духовной жизни, а также проблема раскола и сект.
Подробней…

26.09.2005. КИЇВ-ЛУГАНСЬК. Предстоятель Української Православної Церкви відвідав з архіпастирським візитом Луганську єпархію

Протягом 24-25 вересня Блаженніший Митрополит Володимир відвідав з архіпастирським візитом Луганськ та Северодонецьк. По приїзді до Северодонецька, 24 вересня, у храмі на честь Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього відбувся молебень перед мощами святого рівноапостольного князя Володимира, які Блаженніший Владика привіз на поклоніння на Луганщину. Того ж дня Блаженніший Владика Володимир та правлячий архієрей єпархії митрополит Луганський і Старобільський Іоанникій відслужили акафіст перед мощами святого рівноапостольного князя Володимира у новозбудованому Свято-Володимирському кафедральному соборі Луганська. У неділю, 25 вересня, у Северодонецькому Хрестовоздвиженському храмі Блаженніший Владика Володимир у співслужінні духовенства єпархії перед мощами святителя Русі св. кн. Володимира звершив Божественну Літургію. Під час візиту на Луганщину Предстоятель Української Православної Церкви у супроводі мера Северодонецька Володимира Грицишина завітав також на розширене засідання Ради директорів Северодонецьких підприємств, де від усієї повноти Православної Церкви привітав ділових людей міста і побажав їм, аби благодать Божа допомагала в іхніх справах на благо народу Луганщини.
Подробней…

26.09.2005. ХМЕЛЬНИЦКИЙ. Архієпископ Антоній взяв участь у святкуванні дня міста

Мешканці обласного центру відзначили 512-річницю свого міста, яке раніше носило назву Проскурів. У всіх православних храмах був відслужений святковий подячний молебень. На центральній Проскурівській вулиці відбулася святкова хода «Хвала людям, що славлять місто». На трибуні разом з керівництвом міста та області, народними депутатами України, гостями з інших міст України та зарубіжжя городян вітав архієпископ Антоній. Згодом у сквері ім. Т. Шевченка владика взяв участь у відкритті виставки робіт художників, народних майстрів міста, учнів та викладачів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів «Барви Поділля».

26.09.2005. КИЕВ. Создано объединение «Православный выбор»

Новое объединение, целью которого является отстаивание интересов канонической Церкви на предстоящих выборах, создано на базе двух общественных православных организаций — Союза православных братств Украины и Православного братства Александра Невского, которые возглавляют соответственно Валентин Лукияник и Юрий Егоров. В.Лукияник на пресс-конференции в агентстве «Интерфакс Украина» сообщил, что «Православный выбор» создается как аналитический центр для изучения программных положений политических сил, которые примут участие в выборах, а также последующего мониторинга выполнения их обещаний после выборов.

26.09.2005. ПОЛТАВА. Освячено тимчасовий храм на честь преподобного Серафима Саровського

Єпископ ФИЛИП у співслужінні духовенства єпархії здійснив освячення тимчасового храму на честь преподобного Серафима Саровського. Дерев’яний храм було в короткий строк збудовано закарпатськими майстрами біля місця побудови Воскресенського кафедрального собору. Після звершення літургії відбувся хресний хід. Благодійникам будівництва та найактивнішим членам громади владика вручив архієрейські грамоти. Відтепер віруючі, які молилися щодня просто неба, матимуть змогу збиратися для спільної молитви у храмі.

26.09.2005. ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. Свято-Успенський собор Зимненського монастиря відзначив 510-у річницю з дня освячення

Група паломників з Луцька на чолі з митрополитом Луцьким і Волинським Ніфонтом побувала у Свято-Успенській Зимненській жіночій обителі. Цього року проща була приурочена до 510-ї річниці освячення Свято-Успенського собору Зимненського монастиря та до 10-ї річниці урочистого перенесення митрополитом Ніфонтом чудотворної ікони Божої Матері Зимненської зі Свято-Троїцького Корецького монастиря Рівненської області у відроджений Святогорський Зимненський монастир. Божественну літургію з нагоди свята відслужили митрополит Луцький і Волинський Ніфонт, архієпископ Львівський і Галицький Августин, єпископ Мукачівський і Ужгородський Агапіт та єпископ Почаївський Володимир.
Подробней…