Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

26.09.2005. КИЇВ-ЛУГАНСЬК. Предстоятель Української Православної Церкви відвідав з архіпастирським візитом Луганську єпархію

Протягом 24-25 вересня Блаженніший Митрополит Володимир відвідав з архіпастирським візитом Луганськ та Северодонецьк. По приїзді до Северодонецька, 24 вересня, у храмі на честь Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього відбувся молебень перед мощами святого рівноапостольного князя Володимира, які Блаженніший Владика привіз на поклоніння на Луганщину. Того ж дня Блаженніший Владика Володимир та правлячий архієрей єпархії митрополит Луганський і Старобільський Іоанникій відслужили акафіст перед мощами святого рівноапостольного князя Володимира у новозбудованому Свято-Володимирському кафедральному соборі Луганська. У неділю, 25 вересня, у Северодонецькому Хрестовоздвиженському храмі Блаженніший Владика Володимир у співслужінні духовенства єпархії перед мощами святителя Русі св. кн. Володимира звершив Божественну Літургію. Під час візиту на Луганщину Предстоятель Української Православної Церкви у супроводі мера Северодонецька Володимира Грицишина завітав також на розширене засідання Ради директорів Северодонецьких підприємств, де від усієї повноти Православної Церкви привітав ділових людей міста і побажав їм, аби благодать Божа допомагала в іхніх справах на благо народу Луганщини.
Наприкінці візиту Блаженніший Митрополит Володимир відвідав северодонецьку комунальну школу-інтернат для дітей-сиріт та з родин, позбавлених батьківського піклування. Блаженніший Владика подарував дітям ікону Богородиці, книжки для бібліотеки.