Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

25.07.2005. ЧЕРНІГІВ. Єпископ Амвросій відвідав ув’язнених слідчого ізолятору №32

Нещодавно заступник голови Державного департаменту з питань виконання покарань Наталія Калашник і начальник управління цього департаменту в Чернігівській області підполковник міліції Віктор Лопатін побували у Новгород-Сіверському слідчому ізоляторі №32. Під час поїздки їх супроводжував єпископ Чернігівський та Ніжинський Амвросій. Гості ознайомилися з умовами утримання ув’язнених, пройшли по камерах, розпитали про надання їм медичної допомоги, про якість харчування й навіть скуштували тюремного хліба…
На території слідчого ізолятору № 32 діє храм на честь ікони Божої Матері “Несподівана радість”. Духовну опіку над тимчасово позбавленими волі людьми здійснюють священнослужителі міста. Владика Амвросій бесідував з ув’язненими чоловіками й жінками, намагаючись підтримати їх пастирською настановою. За словами єпископа, живучи у в’язниці, можна залишатися вільним, а на волі бути в’язнем своїх гріхів і пристрастей. Владика Амвросій дарував співрозмовникам брошуру “Ази православ’я” та іконку Цілителя Пантелеймона.
Після відвідування Новгород-Сіверського слідчого ізолятора гості побували в стародавньому Спасо-Преображенському монастирі, де скуштували також і монастирського хліба. Владику і співробітників департаменту з питань виконання покарань приймали архімандрит Володимир та братія.
Прес-служба Чернігівської єпархії