Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

12.07.2005. ЧЕРНІГІВ. 14 православних храмів відкрилися у Чернігівському районі за роки незалежності України

За рахунок коштів приватних осіб та організацій збудовані чи реконструйовані храми в селах: Анисів, Боромики, Снов’янка, Довжик, Іванівка, Кархівка, Друцьке, Рудка, Старий Білоус, Хмільниця та смт. Михайло-Коцюбинському. У позаминулому році відкрилася церква у Пакулі, а нещодавно єпископ Чернігівский і Ніжинський Амвросій освятив під храми пристосовані приміщення у Андріївці та Ковпитах. Новий храм зводиться у с. Клочків, тривають реставраційні роботи у Георгіївському храмі містечка Седнів.
Загалом же у Чернігівському районі нараховується 46 культових споруд, 29 з них – це типові будівлі, 17 – пристосовані приміщення. Збудована в 1690 році Свято-Воскресенська церква містечка Седнів є пам’яткою архітектури. У православних громадах району служить 41 священик. При храмах працюють три недільні школи, зокрема у селищах Красне, Старий Білоус та смт. Седнів. У цих школах навчаються понад 50 дітей та підлітків.
Всього в районі зареєстровано 60 релігійних громад. 53 з них належать Українській Православній Церкві, дві – УПЦ Київського патріархату, три громади ЄХБ та дві харизматичних церков. Стан міжконфесійних справ у Чернігівському районі обговорили минулого тижня представники райдержадміністрації та районної ради, які зустрілися з представниками релігійних громад. На думку учасників зібрання, обстановка в духовній сфері спокійна. Конфліктні ситуації у міжконфесійних взаєминах упродовж минулого року не виникали. Фактів порушення законодавства “Про свободу совісті та релігійні організації” зареєстровано не було.
Прес-служба Чернігівської єпархії