Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

22.04.2005. ЛУЦЬК. Митрополита Нифонта з тезоіменитством вчора вітали архієреї Української і Польської Православних Церков, а також керівники області

21 травня митрополит Луцький і Волинський Нифонт відзначив день свого тезоіменитства. Цього дня була відслужена Божественна літургія Передосвячених Дарів у храмі Всіх святих землі Волинської в Луцьку. За цією літургією владиці Нифонту співлужили: архієпископ Люблінський і Холмський Авель, архієпископ Рівненський і Острозький Варфоломій, архієпископ Тернопільський і Кременецький Сергій, архієпископ Львівський і Галицький Августин, архієпископ Івано-Франківський і Коломийський Миколай, архієпископ Володимир-Волинський і Ковельський Симеон, архієпископ Переяслав-Хмельницький Митрофан — керуючий справами Української Православної Церкви, єпископ Чернігівський і Ніжинський Амвросій, а також сонм священиків.
Після богослужіння владики привітали митрополита Нифонта зі святом.
Архієпископ Митрофан, з благословення Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Володимира, нагородив митрополита Нифонта орденом святого Іоанна Богослова ІІ ступеня. Іменинника також привітали голова Волинської обласної державної адміністрації В. Н. Бондар, голова Волинської обласної ради В. П. Дмитрук, прокурор Волинської області А. І. Гіль, начальник відділу у справах релігій Г.Я. Гулько, начальник Луцького прикордонного загону В.І. Мельниченко, начальник управління МВС України у Волинській області полковник М. А. Лебідь, директор Волинського обласного краєзнавчого музею А.М. Силюк та працівники музею Волинської ікони. Також була зачитана вітальна адреса Надзвичайного і Повноважного Посла України у Литовській республіці Б. П. Клімчука.
Прес-служба Волинської єпархії