Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

04.04.2005. ТЕРНОПІЛЬ. Священик депутат Олег Сірко 29 день (!) продовжує голодовку в знак протесту проти злочинних дій розкольників

Настоятель Свято-Троїцького приходу села Рахманів Шумського району протоієрей Олег Сірко уже 29 день (!) продовжує голодовку в знак протесту проти спроби розкольницького угруповання силою відібрати храм.
Як відомо, спроба захоплення церкви під керівництвом місцевого підприємця Петра Волоса не увінчалася успіхом завдяки вчасно прибулим на місце події парафіянам. Священик закрився усередині храму і до сьогоднішнього дня, голодуючи, щоденно відправляє Богослужіння. Незважаючи на реальну загрозу життю священика, представники “Київського Патріархату” продовжують блокувати вхід до храму. Вони не дали можливості зайти усередину священикам канонічної Української Православної Церкви, які мають твердий намір прилучитись до голодовки собрата.
Завтра до Рахманова прибуде комісія у складі замісника голови держадміністрації Тернопільської області, представників прокуратури, священнослужителів УПЦ. Дивно, що у склад комісії, яка має намір врегулювати конфлікт входять і його головні провокатори — представники безблагодатного філаретівського розколу. Вони не тільки у Рахманові, але майже в усіх західних регіонах України, фактично, під повне ігнорування ситуації зі сторони владних структур, продовжують нагнітати міжконфесійне протистояння, злочинно (часто з використання фізичної сили) захоплюють храми канонічної Церкви. При цьому сміють обвинувачувати її у власних гріхах.
Протоієрей Олег Сірко, який є депутатом районної ради, направив звернення Президенту України Віктору Ющенку, Голові Верховної Ради Володимиру Литвину, Уповноваженому ВР із прав людини Ніні Карпачовій, а також главі Тернопільської облдержадміністрації Івану Стойко з проханням передати храм в власність громаді, перешкодити протиправним діям прибічників УПЦ-КП і забезпечити безпеку парафіян. Життя пастиря, громадянина, врешті людини, знаходиться під реальною загрозою.
Скільки ще жертв потрібно, щоб заспокоїти кровопивців від УПЦ-КП, які плюючи на Конституцію, закони та власну честь, продовжують безчинства й при цьому, без докорів сумління, вважають себе церковними людьми?